Головна\Події\Книжковий ринок

Події

25.04.2009|13:40|Буквоїд

У Києві підпалили кілька магазинів мережі «Книжковий супермаркет» (ФОТО)

У ніч з 24 на 25 квітня було вчинено підпал магазину «Книжковий супермаркет» на столичній вулиці Будівельників, 4. Група невідомих написала на склі вітрини слово «Вурдалак», розбили вогнегасником скло двох вітрин і кинули до приміщення 3 пляшки із запалювальною сумішшю.

«Я приїхала до магазину о 4-ій ранку, коли пожежники вже загасили вогонь, - розповідає Тетяна Назаренко, директор магазину «КС» на вулиці Будівельників. – Побачила на склі напис «Вурдалак» і вибиті вікна. Через дії невідомих постраждали вітрини із українською дитячою і художньою літературою та дитячі розвиваючі ігри. За кілька тижнів до цього до нашого магазину невідомий приніс листа, у якому було прохання забрати книгу Олеся Бузини і всю російськомовну літературу, оскільки вона начебто шкодить українській культурі. Дуже шкода, що ці люди прикривають свій вандалізм українськими ідеями і наносять шкоду не лише адміністрації магазину і продавцям, але й покупцям».  
























«Це не поодинокий випадок, що стався з п´ятниці на суботу, бо розбили скло і кинули пляшку із запальною сумішшю в приміщення магазину на Луначарського, 10. – продовжує директор мережі магазинів «Книжковий супермаркет» Костянтин Клімашенко. –  А в магазині на Подолі, на банерах де знаходяться фотографії письменників, у тому числі й українських, написали, що ми продали батьківщину, і що ми проти України. У ці магазини теж приносили листи загрозливого змісту, але ніхто не звертає уваги на них. Ми пам´ятаємо, як називалися в 40-х роках минулого століття люди, які палять книги. Дії невідомих говорять про те, що ситуація 40-х в Україні відроджується. Коли в країні немає влади, її беруть в руки ідіоти і недалекі люди. При попередній владі, який би вона злочинною не була, магазини не горіли. Сьогоднішні події – це відгомін подій у Тернополі, коли перед виборами заливали магазини фарбою, оскільки там були російськомовні книги і книги Олеся Бузини».






Інформація: «Книжковий супермаркет»
Фото: «Книжковий супермаркет», «Буквоїд»

коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

1 2 3
28 квітня 2009, 18:45|АІ:
Неозброєним оком видно, що це акція російських спецслужб (або табачників і прочих регионалов), ось побачите як будуть смердіти російські медіа. Бо КС - це російський бізнес. І Клімашенко ніякий не власник. У Львові багато років тому були точно такі акції проти російської книгарні, яку теж приписували націоналістам
28 квітня 2009, 14:42|Роман:
Гидкий опус Бузини викликає огидні наслідки. Недаремно кажуть: що посієш, те пожнеш. А Бузина сіє ненависть
28 квітня 2009, 13:09|Я:
Місцевий житель: ты ИДИОТ там в жизни не было овощного магазина, и видимо ты очень далек от брендинга раз тебе также как идиотке Могилевской сплошной пиар везде чудится.
28 квітня 2009, 12:59|Сонцик:
Місцевий житель:
Мені цікаво, це в якому році тут був овочевий, я живу в цьому будинку близько 20 років, і як пом"ятаю там завжди був книжковий магазин.... хоча можливо вашій пом"яті можна позаздрити....
28 квітня 2009, 08:30|huha.mohovynka:
а чому не палять стриптиз-клуби, азартні ігри, казино, буцікі?
принаймні "КС" організовували всякі заходи, застосовуючи рекламу, маркетинг і т. д.
і якщо в Україні є попит на Бузину, то чому б його не продавати?:) всі ж говорять про комерціалізацію!
27 квітня 2009, 21:23|Яна:
До Дискурса:

я вас дуже прошу, мухи окремо - котлети окремо. Коли Костя посилає Кешу - це дрібно і смішно, хоч і неприємно. Коли підпалюють книгарню - це геть не смішно і не дрібно.

Жодного зв'язку між цими подіями шукати не треба. Його нема і не може бути через _дуже_ різні їхні рівні.
27 квітня 2009, 18:17|кокотюха:
я, звичайно, вибачаюся, але що таке - з небес на землю? на яких небесах він був і чому йому треба опускатися?
27 квітня 2009, 18:10|Meji:
А вы книги где покупаете? И покупаете ли вообще? (адресовано поклоннику овощных магазинов). Или это вам нафиг не надо?
27 квітня 2009, 17:55|Мурзик:
Да, может теперь Климошенко спуститься с небес на землю.
27 квітня 2009, 11:54|bolt:
Спалити ХОРОШИХ (а погані на вітрину не викладаються) книжок та розбити вікна, меблі на декілька десятків тисяч гривень (навіть з фото видно, що збитки суттєві) - це піар книгарні? Пане dyskurs у вас зі здоровим глуздом проблеми! "КС" і так на рекламу та на відкриття нових магазинів викладає чимало грошей (зверніть увагу чий банер крутиться на головній Буквоїда, а це не дешеве місце). Що стосується "справжнього обличчя Клімашенка" за версією Вирового - то це якраз з приказки про сміття з хати. Якщо всі письменники/перекладачі/редактори/видавці/книготорговці/чиновники від культури викладуть у блогах подібні історії один про одного, то йо скільки "справжніх облич ми побачимо" (і у тому числі стосовно Факту), чи не так?
1 2 3
Додати свій коментар:
Ваше ім'я 1000 залишилось Ваш коментар підтвердіть, що ви не робот:

Партнери

Захід-Схід
Грані-Т
ЛітАкцент
Радіо Свобода онлайн
Нора-Друк
Кріон
Видавництво Жупанського
Книгоспілка - всі українські книги і видавництва
BookLand.net.ua
teatre.com.ua :: сучасний театр в Україні
КНИГАРНЯ 'Є' - мережа книжкових магазинів
Видавництво ТЕЗА
NiceDay | Все про кіно, музику, книги
УкрВидавПоліграфія
Часопис української культури
Прокат книг