Головна\Події\Книжковий ринок

Події

15.03.2011|22:39|Буквоїд

Микола Томенко не пише романси і погрожує газеті Ахметова судом

У вівторок, 15 березня, в газеті «Сегодня» був надрукований матеріал «За деньги бюджета напечатают книгу бывшего министра и романсы вице-спикера», в якому йдеться про те, що Мінекономіки оголосило список восьми творів, які будуть надруковані за програмою «Українська книга», на що було виділено суму 1,4 млн. гривень.

В переліку книг, серед інших авторів, журналісти газети згадують віце-спікера парламенту Миколу Томенка, якому приписують видання за бюджетні кошти збірки пісень та романсів. 

Реагуючи, на вищеназвану публікацію, заступник Голови Парламенту Микола Томенко сказав, що вважає її появу в згаданій газеті логічною, оскільки газета «Сегодня» здебільшого пропагує не українську культуру та літературу, а тому, очевидно, журналісти не знають відомих українських поетів та письменників. 

Тому Микола Томенко нагадує, що в Україні живе і працює відомий поет Микола Данилович Томенко (1937 р.н.). Член Національної Спілки письменників України, поет, драматург, прозаїк, публіцист, заслужений діяч мистецтв України, лауреат премій ім. Гулака-Артемовського та В.Мисика. Микола Данилович Томенко відомий в Україні, як автор поетичних збірок «Дика груша», «Між берегами днів», «Вишневий цвіт», «Дорога до хліба», «Сівба», епічної поеми «З трудової книжки матері». Окрім того, Микола Данилович автор слів до великої кількості пісень. Саме тому його збірка «Поміж печалями й любов´ю. Пісні та романси» (ДП «Музична Україна») була запропоновано до друку в рамках програми «Українська книга». 

Щодо своєї наукової діяльності, віце-спікер Микола Томенко наголошує, що його книги за бюджетні кошти не видаються. І він не претендував на бюджетні кошти за програмою «Українська книга». Натомість, М.Томенко інформує про те, що виданий у минулому році «Український щорічник» (діловий щоденник українця), а також дослідження «Теорія українського кохання» і «Український романтик Микола Гоголь», як інформує видавництво «Генеза», є доволі популярними. 

Окрім того, Микола Томенко підкреслив, що, враховуючи те, що держава кілька років обіцяла, але так і не спромоглася видати першу біографію Тараса Шевченка, написану його товаришем Михайлом Чалим та востаннє видану у 1882 році, його фонд «Рідна країна» в цьому році профінансував це видання і книга М.Чалого «Життя та твори Тараса Шевченка» була презентована до річниці з дня народження Кобзаря. 

Водночас, у відповідності до статті 277 Цивільного Кодексу України та статті 37 Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні»  заступник Голови парламенту Микола Томенко вимагає від газети «Сегодня» розмістити спростування недостовірної інформації про те, що він є автором книги, на друк якої можуть бути виділені бюджетні кошти за програмою «Українська книга». Микола Томенко нагадує про те, що, згідно вимог законодавства, редакція має опублікувати спростування у запланованому найближчому випуску газети. Спростування недостовірної інформації має здійснюватися у той самий спосіб, яким вона була поширена. У разі відмови газети у спростуванні Микола Томенко залишає за собою право звернутися до суду.

Інформація: Сайт Миколи Томенка

коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

16 березня 2011, 14:47|мельпомена:
Щось в репертуарах київських театрів не бачив вистав за п'єсами такого знаного драматурга як Микола Томенко. Тому мабуть і не дивно, що його переплутали з шоу-меном групи Грінджоли.
16 березня 2011, 12:58|Параска:
Фонд Ахмєтова розумію, а от з чого фінансується Фонд Томенка? Він чиновник. Звідки гроші?
16 березня 2011, 00:12|киев:
В газетенке сегодня работают малограмотные и продажные журналюжки !!!!!!!!!!!!!!!!
16 березня 2011, 00:09|киев:
Быдлодон опять облажался !!!!
Додати свій коментар:
Ваше ім'я 1000 залишилось Ваш коментар підтвердіть, що ви не робот: Якщо Ви не бачите свій коментар на сторінці після введення, натисніть кнопки Ctrl+F5

Партнери

Культреванш - Богемний Вісник
Захід-Схід
Грані-Т
ЛітАкцент
Нора-Друк
Кріон
Видавництво Жупанського
Книгоспілка - всі українські книги і видавництва
BookLand.net.ua
teatre.com.ua :: сучасний театр в Україні
КНИГАРНЯ 'Є' - мережа книжкових магазинів
Видавництво ТЕЗА
NiceDay | Все про кіно, музику, книги
УкрВидавПоліграфія
Часопис української культури
Прокат книг
Видавництво Фоліо
Всесвіт
Оsтаnnя Барикада
Молода Література
Молода Література
Публікатор
ArtVertep
Коронація Слова
ЛИТФЕСТ
Українськa літературнa газетa
Интернет-голосование «Лидеры нации»