Головна\Події\Культура

Події

16.02.2011|23:13|Буквоїд

Матіос, Андрухович і Шкляр разом із Ющенком вимагають пам’ятника Мазепі

«Наша Україна» звернулася до громадян України з проханням підписати відкритого листа до влади і жителів Полтави щодо встановлення пам´ятника гетьману Іванові Мазепі.

Як йдеться у зверненні, всі необхідні кроки для спорудження пам´ятника вже зроблено. Пам´ятник вже виготовили, і він чекає на рішення полтавців на творчо-виробничому об´єднанні «Художник» у Києві.

Як повідомляється на сайті «Нашої України», листа підписали відомі політики й діячі культури. Зокрема, свої підписи поставили: Віктор Ющенко, Валентин Наливайченко, Микола Оніщук, Володимир Огризко, Василь Вовкун, а також народні депутати від партії «Наша Україна».

Звернення також підписали народний артист України Анатолій Паламаренко, письменниця Оксана Забужко, письменники, лауреати Шевченківської премії Василь Шкляр і Марія Матіос, поет, видавець Іван Малкович, режисер Олесь Янчук, лідер гурту «Плач Єремії» Тарас Чубай, президент міжнародного кінофестивалю «Молодість» Андрій Халпахчі.

Як відомо, мерія Полтави дасть дозвіл на встановлення в місті пам´ятника гетьману Мазепі, якщо Верховна Рада ухвалить відповідне рішення, а президент Віктор Янукович підпише його.

коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

24 лютого 2011, 18:28|US-observer:
На стороні Петра в Полтавський битві були 10000 казаків Скоропадського. На стороні Мазепи - лише 1000 і та в обозі Карла, решта повтікала. А мешканці-захисники Полтави чим Карла зустрічали-салом чи картеччю?
18 лютого 2011, 16:15|Василь:
Ну як яке відношення?!!! Матіос запропонувала перекувати постать мазепи на фалоса. Вона вважає, що так гетьман краще сприйматиметься полтавцями.
17 лютого 2011, 19:32|nahtigal':
І ще: а який стосунок до пам'ятника в Полтаві мають Забужко, Шкляр і Матіос? І поясніть хто-небудь Забужко, що це через її пропаганду перед другим туром сьогодні доводиться так паритись із пам'ятниками й іншим. Замість того, аби жити, працювати, писати книжки в своє задоволення.
17 лютого 2011, 19:28|nahtigal':
А я інше не розумію: невже з 2005-го до початку 2010-го хтось заважав ставити той пам'ятник? Та й не Мазепі сьогодні потрібно ставити, а Бандері, Шухевичу, Стусу, Тихому...
16 лютого 2011, 23:31|бандера:
Если требуете...так поставьте памятник герою...за те деньги,которые вы у народа украли...хоть тут докажите что вы патриоты...и так...один звездёж!!!
Додати свій коментар:
Ваше ім'я 1000 залишилось Ваш коментар підтвердіть, що ви не робот: Якщо Ви не бачите свій коментар на сторінці після введення, натисніть кнопки Ctrl+F5

Партнери

Культреванш - Богемний Вісник
Захід-Схід
Грані-Т
ЛітАкцент
Нора-Друк
Кріон
Видавництво Жупанського
Книгоспілка - всі українські книги і видавництва
BookLand.net.ua
teatre.com.ua :: сучасний театр в Україні
КНИГАРНЯ 'Є' - мережа книжкових магазинів
Видавництво ТЕЗА
NiceDay | Все про кіно, музику, книги
УкрВидавПоліграфія
Часопис української культури
Прокат книг
Видавництво Фоліо
Всесвіт
Оsтаnnя Барикада
Молода Література
Молода Література
Публікатор
ArtVertep
Коронація Слова
ЛИТФЕСТ
Українськa літературнa газетa
Интернет-голосование «Лидеры нации»