Головна\Події\Культура

Події

24.02.2011|16:15|Буквоїд

Коровін, Рєпін, Кандинський, Пікассо та Уорхол у Києві

3 березня о 19.00 у приміщенні музею «Духовні скарби України» (Київ, вул. Десятинна, 12) відбудеться презентація передаукціонної виставки колекційного живопису та іконопису з приватних зібрань.

Лише тиждень, з 4 до 11 березня всі шанувальники мистецтва матимуть змогу ознайомитись з лотами, що будуть виставлені 12 березня  на торги  провідного українського Аукціонного дому «Корнерс». 

«Корнерс» першим зробив передаукціонні виставки публічними для того, щоб  у цей короткий термін перед зміною власника надати можливість побачити видатні твори музейного рівня усім шанувальникам мистецтва.    

До нового аукціонного сезону «Корнерс» підготував колекцію, що  вражає своїм діапазоном і гучністю імен художників світового рівня.

Насамперед, це -  роботи найвидатніших художників російського та українського мистецтва межі XIX – XX  ст., у тому числі  І.Рєпіна, К.Коровіна, С. Васильківського, Ю. Клевера, О. Кісельова. 

Мистецтво  першої  половини  ХХ ст.  презентоване  творами     К.  Горбатова,     М. Міліоті,  А. Петрицького,  Г. Світлицького,    Г. Лапшина,    Т. Дворникова,   М. Волошина,   

Д. Бурлюка,   В. Кандинського,  П. Пікассо.  

Украінське мистецтво ХХ ст. представлене роботами «топових» художників:

М. Глущенка, С. Шишка, О.Шовкуненка, І. Труша, Ф. Захарова, В. Цветкової, К. Ломикіна,  В. Зарецького та інших. 

Таким чином, колекціонерам буде запропоновано твори всіх стилів та епох: від раритетних ікон  ХVII – XIX ст., академічного живопису XIX ст.  до полотен імпресіоністів, авангардистів та абстрактного живопису  початку ХХ ст., українських класиків та сучасного мистецтва. 

Відкриттям на українському арт-ринку стане  ім’я засновника американського абстрактного  експресіонізму Джона Грехема.  Іван Домбровський – справжнє ім’я художника, який народився  1887 р.  у Києві, в 1920 емігрував у США і став легендарною фігурою в американському мистецтві  1930-1950-х років. Це був майстер, якому вдалося змінити стереотипи американського мистецтва і стати провідним теоретиком і засновником нью-йоркської школи  абстрактного  експресіонізму. 

Сенсацією стане поява вперше на українських торгах роботи короля  поп-арту Енді  Уорхола. Естамп «Мао» (1972) одіозного художника, на якому зображено не менш одіозного «великого кормчого» зайняв друге місце в топ-10 найдорожчих західних художників,  що були продані у 2010 р. на ринку Піднебесної. Полотно було куплене за  $ 706 000.  Cьогодні   уорхолівський «Мао» за тиражуванням  та впізнанності може посперечатися з його ж «іконою» «Мерилін».  На аукціон «Корнерс» виставлено естамп «Мао» (1974),  який Уорхол створив до відкриття своєї виставки  у Парижі.

На фото: «Мао» Уорхола

коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

Поки ще немає жодних коментарів, Ви можете стати першим, хто висловиться!
Додати свій коментар:
Ваше ім'я 1000 залишилось Ваш коментар підтвердіть, що ви не робот: Якщо Ви не бачите свій коментар на сторінці після введення, натисніть кнопки Ctrl+F5

Партнери

Культреванш - Богемний Вісник
Захід-Схід
Грані-Т
ЛітАкцент
Нора-Друк
Кріон
Видавництво Жупанського
Книгоспілка - всі українські книги і видавництва
BookLand.net.ua
teatre.com.ua :: сучасний театр в Україні
КНИГАРНЯ 'Є' - мережа книжкових магазинів
Видавництво ТЕЗА
NiceDay | Все про кіно, музику, книги
УкрВидавПоліграфія
Часопис української культури
Прокат книг
Видавництво Фоліо
Всесвіт
Оsтаnnя Барикада
Молода Література
Молода Література
Публікатор
ArtVertep
Коронація Слова
ЛИТФЕСТ
Українськa літературнa газетa
Интернет-голосование «Лидеры нации»