Головна\Події\Культура

Події

24.02.2011|18:48|Буквоїд

В Черкасах відкриється мультимедійна виставка Івана Гончара

25 лютого о 15.00 в Черкаському обласному краєзнавчому музеї (м. Черкаси, вул. Слави, 1) відбудеться відкриття подорожуючої мультимедійної виставки «Іван Гончар: звитяга одного життя».

З 12.00 до 15.00 в рамках проекту «Музейний здвиг: Інтерпретація культурної спадщини України» пройде круглий стіл «Інтерпретація культурної спадщини в Україні: проблеми та перспективи».

Метою круглого столу (в якому візьмуть участь провідні науковці та музеологи Києва і Черкас) є виявлення методів і дієвих практик (зокрема закордонних) зацікавлення відвідувачів збірками культурної спадщини й знаннями, які вони несуть; залучення молоді та різноманітних спільнот до співпраці у збиранні, інтерпретації та презентації місцевої історії, культурних надбань, залучення відвідувачів музеїв до діалогу; налагодження плідної співпраці між музеями та регіонами України.
Розширення меж культурної спадщини в другій половині ХХ століття вимагає пошуку нових відповідей на запитання про взаємовідносини об´єктів культурної спадщини та їхніх споживачів.

Ідея цього культурно-мистецького проекту полягає у своєрідному «флеш-мобному» ознайомленні широких аудиторій різних регіонів країни з ідеалами й світоглядними орієнтирами українців, засадами і філософією народної творчості та кращими зразками культурної спадщини України, у яких закарбовано багатовікові прагнення народу до свободи, втілено національний психотип.

Серед завдань проекту - популяризація громадянської позиції, збиральницької діяльності та творчого доробку визначного митця, музейника, науковця, діяча культури Івана Макаровича Гончара як прикладу активної особистості; висвітлення впливу однієї людини на збереження та розвиток національної культури, духовного поступу суспільства; а також висвітлення діяльності НЦНК «Музей Івана Гончара» як своєрідної моделі для переходу музеїв пост-радянського типу до новітніх принципів функціонування музеїв як відкритих майданчиків і форумів для навчання, відпочинку, отримання нового досвіду і позитивних емоцій.

Подорожуюча виставка «Іван Гончар: Звитяга одного життя» із серією семінарів і круглих столів розпочинає свою мандрівку Україною з Черкащини – батьківщини Івана Макаровича. Попереду – Вінниця, Моринці, Чернігів, Полтава, Опішне, Одеса, Львів, Дніпропетровськ, Запоріжжя, Донецьк та інші міста і містечка. А завершиться проект виставкою в Києві та національним форумом «Ювілейні Гончарівські Читання».

 

коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

Поки ще немає жодних коментарів, Ви можете стати першим, хто висловиться!
Додати свій коментар:
Ваше ім'я 1000 залишилось Ваш коментар підтвердіть, що ви не робот: Якщо Ви не бачите свій коментар на сторінці після введення, натисніть кнопки Ctrl+F5

Партнери

Культреванш - Богемний Вісник
Захід-Схід
Грані-Т
ЛітАкцент
Нора-Друк
Кріон
Видавництво Жупанського
Книгоспілка - всі українські книги і видавництва
BookLand.net.ua
teatre.com.ua :: сучасний театр в Україні
КНИГАРНЯ 'Є' - мережа книжкових магазинів
Видавництво ТЕЗА
NiceDay | Все про кіно, музику, книги
УкрВидавПоліграфія
Часопис української культури
Прокат книг
Видавництво Фоліо
Всесвіт
Оsтаnnя Барикада
Молода Література
Молода Література
Публікатор
ArtVertep
Коронація Слова
ЛИТФЕСТ
Українськa літературнa газетa
Интернет-голосование «Лидеры нации»