Головна\Події\Культура

Події

01.03.2011|11:37|Буквоїд

«Новий» Михайло Химич в галереї «Лавра»

В Київській міській галереї мистецтв «Лавра» (вул.Лаврська,1) з 3 по 13 брезня проходитиме виставка живописних творів київського художника Михайла Химича.

На виставці буде представлено понад 30 великоформатних творів Химича, що маркують значні зміни творчого почерку митця, який до цього часу був відомий завдяки своїм оригіальним експериментам в сфері поєднання живопису і кераміки, а також масштабними декоративними пано, що ними художник оздобив низку столичних новобудов.
Для нового етапу у творчості Михайла Химича є характерним монументальний розмах, експресія, вільна робота з відкритими кольорами, авторська інтерпретація біблійних канонічних сюжетів, зокрема знаменитої композиції рубльовської «Трійці». 


Михайло Химич, окрім живописних здобутків, відомий серед киян завдяки своєму оригінальному соціокультурному проекту – комуні новітнього типу «П’ятихатки» . Автором архітектурної та ідеологічної концепції проекту, що знайшов своє втілення на території одного з приватних секторів у київскьому районі «Берківці», виступив художник.

Життя на «П’ятихатках» або у «Берківецькому братстві» як іще називають себе мешканці комуни, втілення у життя утопії общинного співіснування кардинально змінило й Химича-художника, додавши до його творчості свободи, розкутості та монументального екзистенційного оптимізму.

Виставка триватиме з 3 до 13 березня 2011 року.

коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

Поки ще немає жодних коментарів, Ви можете стати першим, хто висловиться!
Додати свій коментар:
Ваше ім'я 1000 залишилось Ваш коментар підтвердіть, що ви не робот: Якщо Ви не бачите свій коментар на сторінці після введення, натисніть кнопки Ctrl+F5

Партнери

Культреванш - Богемний Вісник
Захід-Схід
Грані-Т
ЛітАкцент
Нора-Друк
Кріон
Видавництво Жупанського
Книгоспілка - всі українські книги і видавництва
BookLand.net.ua
teatre.com.ua :: сучасний театр в Україні
КНИГАРНЯ 'Є' - мережа книжкових магазинів
Видавництво ТЕЗА
NiceDay | Все про кіно, музику, книги
УкрВидавПоліграфія
Часопис української культури
Прокат книг
Видавництво Фоліо
Всесвіт
Оsтаnnя Барикада
Молода Література
Молода Література
Публікатор
ArtVertep
Коронація Слова
ЛИТФЕСТ
Українськa літературнa газетa
Интернет-голосование «Лидеры нации»