Головна\Події\Інтернет

Події

05.08.2009|07:32|Леся Коверзнєва

Літературне ЖЖиття. Частина четверта

«Буквоїд» продовжує оглядати Живі журнали українських літераторів.

Літературне ЖЖиття. Частина перша

Літературне ЖЖиття. Частина друга

Літературне ЖЖиття. Частина третя



Антон Санченко (
barcaroly)

У цьому щоденнику можна віднайти багато чого цікавого. Скажімо таке: «Діти, яким перед сном читали Джанні Радарі про Цибуліно та інші овочі-фрукти, в подальшому схильні до помаранчевих революцій». Чи таке: «Уся наша класична література писана петербурзькими гастарбайтерами» . Або навіть ось таке: «Є один простий, але поки ще неперевірений спосіб побороти парниковий ефект: Перефарбувати усіх брюнеток планети Земля на блондинок.  І планета нагріватиметься менше».

До інтересів чи не єдиного сучасного українського письменника-мариніста потрапили «Сімпсони», «італійська классика», «БіБі Кінг» та «Олег Скрипка».


Анатолій Ульянов (
dadakinder)

 «Культура, порнография, борьба» — так  сам Ульянов окреслив зміст свого щоденника.

Провокативні фото і малюнки. Дивитись які - випробування для психіки. Утім, прихильників мистецького натуралізму доволі багато. Про це свідчить і кількість людей, що додали Анатолія Ульянова до списку своїх друзів: 3456.

Зацікавлення головного редактора сайту «Проза» теж вирізняються небаченою оригінальністю: «теломодификация», «эксперименты и практики», «кибергосударства», «футуризм», «виртуальная реальность», «андроиды».


Тетяна Савченко
(fish-ua) 

Журналу «Так треба і все тут» Тетяни Савченко (однієї  з ентузіасток та  натхненниць сайту дитячої публічної бібліотеки «Читанка» ) вже п’ять років. Зважаючи на любов Тетяни до дитячої літератури, не дивно, що в її ЖЖ багато перекладів дитячих віршиків та казок. 

Завдяки різноманітним флеш-мобам, популярним у ЖЖ-спільноті, можна дізнатися про автора щоденника багато такого, про що не прочитаєш в офіційній біографії. Отже, на запитання «Чим ви займаєтесь?», Тетяна Савченко чесно відповідає: «Чим тільки не займаюся. Сьогодні перекладами і головоломками, малюю для дитячих журналів».  

До зацікавлень автора потрапили: «міфологема риби», «образ риби», «риба», «архетип риби»  (що природно, враховуючи нік), «розумні люди» та «готувати борщ».



Олег Шинкаренко
  (singing_foot)

У цьому ЖЖ можна знайти анонси фільмів, які показують у кіноклубі «Смолоскип» (Олег займається цим кіноклубом з жовтня минулого року), реакцію автора на події, які відбуваються у суспільно-політичному та особистому житті, пісні у власному виконанні.

До кола інтересів Олега Шинкаренка потрапили «Серж Гинсбург», «Туве Янссон», «flash-мультфильмы». 


Аліна Сваровскі
(alina_swarowski)

Щоденник Аліни Сваровскі «СНАЙПЕР І МІШЕНЬ» (ЖИТТЄПИС ОДНІЄЇ БОЖЕВІЛЬНОЇ) переповнюють відвертості на межі. Що це - любов до епатажу чи поганий смак, має вирішити кожен читач цього ЖЖ самостійно. Пише Аліна часто, кілька разів на день. Але, як правило, ці пости невеличкі — лише пару рядочків.

«А перша викурена сигарета після довгої перерви — неначе перший в житті оргазм. Голова крутиться і відчуваєш себе щасливою», - роздумує авторка.

І вже поруч нова «свіжа» думка: «В мене складається враження, що християнський Бог вельми тоталітарний».

До кола зацікавлень Сваровскі потрапили: «клінт іствуд» і «жан поль сартр», «комунізм» і «антиглобалізм», а ще - «бхагавадгіта», «че гевара», «шафран», «Марсельєза».



Влад Клен (
klen-vlad.livejournal)

У своєму профілі запорізький поет Влад Клен одразу попереджає: «Поэт. Мазохист. Очень общительный человек. Характер: нордический. Не женат». Отже, не дивно, що в щоденнику «АРИТМИЯ (Заметки на полях)» переважають вірші.

Зацікавлення: «Байкал»,  «эзотерика», «русский рок», а також «женщины», «искусство», «литература» доповнюють портрет автора цього ЖЖ, чомусь з лютого забутого своїм господарем.

 

Тетяна Трофименко (te34)

Літературного критика Тетяну Трофименко цікавить: література, релігія, навколишній світ, головне, щоб це не було пов’язане з політикою.  «Тільки не про політику» — назва її щоденника.

Серед інших зацікавлень: «интертекстуальная цитация», «відвертість», «хароші мальчики», «абажаю жж», «кунілінґус і лінгвістика»

Все трохи різкувато, але весело і завзято. Професія зобов’язує.



Роман Скиба
(roman-skyba)

Своєю появою у віртуальному просторі Роман Скиба здивував багатьох своїх шанувальників. «Привіт усім! Я ще не зовсім комп’ютеризувався, але стукайте сюди і вам відчинять», - попереджає поет.

Хоча Скиба заповнює свій ЖЖ і не часто, настрої в його щоденнику панують оптимістичні: «Із улибкою на пиці їде Скиба до столиці!»

Зацікавлень у поета лише чотири: «ЖАХИ», «ЛІТЕРАТУРА І НАВКОЛО НЕЇ», «СВОЇ», «ХОРОША».



Олена Захарченко
(zaharko)

Маму трьох дітей Олену Захарченко, звісно, зараз найбільше хвилює дитяча (та навколодитяча) тематика. Утім, їй якось вдається в своєму щоденнику не провалюватися у суто «мамський побут», а торкатися проблем, які, в принципі, мають хвилювати кожну нормальну людину: «Чого дітей в суспільстві так не люблять? (квартиру знайти з дітьми – капець, діти в транспорті – кислі рожі в решти народу, та перераховувати навіть не хочеться, бо злюсь)…».

Втім, в «Хаосі» – таку назву має ЖЖ Олени — є  місце і всіляким яскравим епізодам із життя родичів, знайомих або самої авторки, читати які надзвичайно цікаво. А нема тут місця матюкам. Про що одразу попереджається на першій сторінці.

Серед зацікавлень Олени: «діти», «казки», «книжки», «коти», «човни», «шамани», «історія України».

 

Ігор Бобирєв (igor-bobirev)

Останні пости молодого російськомовного поета Ігоря Бобирєва можна умовно поділити на дві категорії: вірші і улюблені мультфільми.

Серед інших зацікавлень автора: «быть гением» и «великие люди», «диктаторы» и «я сам», «истерика» и «история», «запах книг».

(Далі буде)

Додаткові матеріали

30.07.2009|07:37|Події
Літературне ЖЖиття. Частина третя
22.07.2009|07:33|Події
Літературне ЖЖиття. Частина друга
17.07.2009|08:08|Події
Літературне ЖЖиття. Частина перша
22.06.2009|12:10|Події
В ЖЖ з’явилася спільнота «Моя книга»
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

08 серпня 2009, 23:31|Юля:
Сваровскі - м'ясо! Раджу читати!
06 серпня 2009, 10:22|читатель:
у Бобырева - типичные признаки мании величия. Нечего там читать)
Додати свій коментар:
Ваше ім'я 1000 залишилось Ваш коментар підтвердіть, що ви не робот: Якщо Ви не бачите свій коментар на сторінці після введення, натисніть кнопки Ctrl+F5

Партнери

Культреванш - Богемний Вісник
Захід-Схід
Грані-Т
ЛітАкцент
Нора-Друк
Кріон
Видавництво Жупанського
Книгоспілка - всі українські книги і видавництва
BookLand.net.ua
teatre.com.ua :: сучасний театр в Україні
КНИГАРНЯ 'Є' - мережа книжкових магазинів
Видавництво ТЕЗА
NiceDay | Все про кіно, музику, книги
УкрВидавПоліграфія
Часопис української культури
Прокат книг
Видавництво Фоліо
Всесвіт
Оsтаnnя Барикада
Молода Література
Молода Література
Публікатор
ArtVertep
Коронація Слова
ЛИТФЕСТ
Українськa літературнa газетa
Интернет-голосование «Лидеры нации»