Re: цензії

01.03.2010|Буквоїд
Каша Сальцова: Літературу для читання обираю хаотично
27.02.2010|Марта Кривецька
Про смерть, що приходить гарно
26.02.2010|Тетяна Дігай, Тернопіль
Любити людину – тяжка робота
25.02.2010|Богдан Пастух, Львів
Мистецтво завжди бонус
22.02.2010|Ігор Котик
Етос і ерос вірша
19.02.2010|Тетяна Дігай, Тернопіль
На межі, або Пане Фройд, відпочивайте
17.02.2010|Лілія Шутяк
Будинки також мають таємниці
15.02.2010|Ігор Мочкодан
Десь між підвісною кладкою і сузір’ям Центуріона
13.02.2010|Ольга Хвостова, Кривий Ріг
Далі від «Рай.Центру»
Блудний лебідь української поезії...
Головна\Події\Конкурс

Події

02.11.2009|07:47|Анастасія Некрасова

Моя книгарня: «Могилянська Книгарня» (Київ)

Ліхтар над вхідними дверима, маленьке затишне приміщення, привітні люди і велике розмаїття надзвичайно цікавих книжок – все це «Могилянська Книгарня», що знаходиться в Києві на Контрактовій площі, будинок 4.

До «Могилянської Книгарні» навряд чи хтось потрапить випадково, у книгарні не має яскравої вивіски, а вхід до книгарні заховався в одному з корпусів «Києво-Могилянської академії». У цю книгарню неможливо не закохатись, тут панує  неповторний могилянський дух, відчуваєш причетність до чогось старовинного, надзвичайно захоплюючого і прекрасного. Тут представлено більше 6 тисяч найменувань, але на полицях книгарні  ви не знайдете популістських детективів або любовних романів, діяльність «Могилянської Книгарні» не спрямована лише на отримання прибутку, одна з найважливіших цілей книгарні – розвиток особистої культури та національної свідомості читачів.

 Книгарня – один із найкращих помічників студентів, але це не лише навчальна література. Будь-який пересічний громадянин обов’язково знайде щось цікаве для себе : історія, філософія, юридична література, мовознавство, мистецтво, українська і зарубіжна художня література, етнологія, дитяча література, українські літературні журнали тощо. У книгарні представлені багато напрямів, але все ж таки, більшість літератури гуманітарного профілю. Звичайно, у книгарні стовідсоткова реалізація книжок Могилянського видавництва, але крім цього тут представлено більше ста інших видавництв. Окрім літератури, надзвичайно важлива часточка книгарні – це її працівники, спокійні і люб’язні люди, педагоги та психологи за фахом, що є великим плюсом, адже вони здатні знайти підхід до кожного покупця. Директор «Могилянської  Книгарні» – Надія Василівна Павлюк, теоретик - історик за фахом, яка тривалий час працювала у книгарні «Сяйво».  «Могилянська Книгарня» дуже молода, її було відкрито лише у квітні 2009 року, але за півроку свого існування книгарня показала неабиякі результати.  Могилянська книгарня вже встигла взяти участь у «Країні мрій»; побувати на книжковій виставці присвяченій 200-річчю Миколи Гоголя; представити свої книжки на книжковому ярмарку фестивалю «Червона Рута» та взяти участь у «Святі французької книги». У «Могилянській Книгарні» проводились автограф-сесії Ірени Роздобудько, Івана Андрусяка, Сергія Буковського та ще багато заходів заплановано на майбутнє.

Ні в якому разі не варто вважати «Могилянську Книгарню» черговим книжковим магазином. За словами В’ячеслава Степановича Брюховецького, «Могилянська Книгарня» – це «новий культурний осередок». Тим то і особлива моя книгарня. 

Додаткові матеріали

15.09.2009|07:09|Події
«Буквоїд» оголошує читацький конкурс «МОЯ КНИГАРНЯ»
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

Поки ще немає жодних коментарів, Ви можете стати першим, хто висловиться!
Додати свій коментар:
Ваше ім'я 1000 залишилось Ваш коментар підтвердіть, що ви не робот: Якщо Ви не бачите свій коментар на сторінці після введення, натисніть кнопки Ctrl+F5

Партнери

Культреванш - Богемний Вісник
Захід-Схід
Грані-Т
ЛітАкцент
Радіо Свобода онлайн
Нора-Друк
Кріон
Видавництво Жупанського
Книгоспілка - всі українські книги і видавництва
BookLand.net.ua
teatre.com.ua :: сучасний театр в Україні
КНИГАРНЯ 'Є' - мережа книжкових магазинів
Видавництво ТЕЗА
NiceDay | Все про кіно, музику, книги
УкрВидавПоліграфія
Часопис української культури
Прокат книг
Видавництво Фоліо
Всесвіт
Оsтаnnя Барикада
Молода Література
Молода Література
Публікатор
ArtVertep
Коронація Слова
ЛИТФЕСТ