Головна\Події\Нагороди

Події

23.12.2010|21:15|Буквоїд

Відбулося нагородження переможців конкурсу «Найкращий відгук на сучасну дитячу прозу» у Києві

У Києві відбулося урочисте нагородження переможців конкурсу «Найкращий відгук на сучасну дитячу прозу».

Цього дня з рук сучасних українських письменників,представників видавництва «Грані-Т», почесних гостей та представників Національного олімпійського комітету України автори найкращих відгуків у місті Києві отримали цінні призи.

Головний приз – ноутбук отримала Приходько Софія, учениця 5-А класу СЗШ № 132 Голосіївського району та її вчителька Мовчанок Світлана Володимирівна, які написали відгук на книгу Олександра Дерманського «Чудове Чудовисько в Країні Жаховиськ».

Набір книг дипломи та подарунки від наших партнерів здобули Тимощук Нікіта, учень 4-А класу ШДС № 322 Деснянського району (учитель – Пікуля Лідія Павлівна), який підготував відгук одразу на декілька заявлених творів: Любко Дереш «Про Миколу Гоголя, Марка Твена, Ніколу Теслу, Альберта Ейнштейна, Стівена Кінга»; Валерій та Наталя Лапікури «Чарівна брама»;  Степан Процюк «Аргонавти» та Безвербний Богдан, учень 5-Б класу СЗШ № 50 Святошинського району; (учитель – Василенко Людмила Петрівна) з відгуком на книгу Валерія та Наталі Лапікурів «Про Григорія Сковороду, Жана Анрі Фабра, Петра Котляревського, Івана Кожедуба, Михайла Остроградського».

Переможцем у номінації «Найактивніша школа» стала Слов’янська гімназія Дарницького району, що отримала від видавництва «Грані-Т» великий набір книг для поповнення шкільної бібліотеки.

Диплом видавництва «Грані-Т» та цінний подарунок за перемогу в номінації «Найактивніший клас» отримав учитель Доній Ольга Станіславівна за підготовку учнів 5-А класу гімназії № 318 «Міленіум» Солом’янського району.

Окремі подарунок від Національного олімпійського комітету України отримав автор найкращого відгуку на спортивні книги з серії «Життя видатних дітей» видавництва «Грані-Т».

Зачас проведення конкурсу в столиці України взяли участь 5 819 школярів із 258 загальноосвітніх навчальних закладів міста Києва. Під час конкурсу організовувалися виставки дитячої літератури, зустрічі з письменниками. Діти мали змогу поспілкуватися з людьми, що творять книжки.

У межах щорічного регіонального конкурсу «Найкращий відгук насучасну дитячу прозу» видавництво «Грані-Т» провело для учнів 4-5 класів зустрічі з дитячими письменниками в усіх областях України. Пройшло понад 50 зустрічей, письменники та представники видавництва розповідали про правила конкурсу, схему його проведення та дали відповіді на запитання школярів. Учасники зустрічей ділилися цікавими спостереженнями та творчими досягненнями, що допомогло юним читачам написати свій найкращий відгук на обрану прозову книжку.

Відповідальну місію визначення призерів конкурсу виконувало журі. Цьогоріч головою журі був доцент кафедри методики мов та літератури Інституту післядипломної педагогічної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка Авраменко Олександр Миколайович. Члени журі відзначили , що учасники підійшли до написання робіт творчо, з ентузіазмом та відповідальністю. На відміну від минулорічних робіт, думки авторів більш виважені, обґрунтовані, що говорить про попередню настановчу роботу педагога. Багато учасників творчо підійшли до оформлення відгуків: додавали свої ілюстрації, фотографії, присвячували героям книг вірші.

Офіційний партнер цьогорічної церемонії нагородження переможців конкурсу  «Найкращий відгук на сучасну дитячу прозу» – Президентський фонд Леоніда Кучми "Україна".

 

На фото: Софія Приходько

коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

Поки ще немає жодних коментарів, Ви можете стати першим, хто висловиться!
Додати свій коментар:
Ваше ім'я 1000 залишилось Ваш коментар підтвердіть, що ви не робот: Якщо Ви не бачите свій коментар на сторінці після введення, натисніть кнопки Ctrl+F5

Партнери

Культреванш - Богемний Вісник
Захід-Схід
Грані-Т
ЛітАкцент
Нора-Друк
Кріон
Видавництво Жупанського
Книгоспілка - всі українські книги і видавництва
BookLand.net.ua
teatre.com.ua :: сучасний театр в Україні
КНИГАРНЯ 'Є' - мережа книжкових магазинів
Видавництво ТЕЗА
NiceDay | Все про кіно, музику, книги
УкрВидавПоліграфія
Часопис української культури
Прокат книг
Видавництво Фоліо
Всесвіт
Оsтаnnя Барикада
Молода Література
Молода Література
Публікатор
ArtVertep
Коронація Слова
ЛИТФЕСТ
Українськa літературнa газетa
Интернет-голосование «Лидеры нации»