Головна\Події\Премії

Події

08.03.2011|18:42|Буквоїд

Замість Януковича Шевченківську премію вручить Азаров

Національну премію імені Тараса Шевченка лауреатам буде вручати прем´єр-міністр Микола Азаров. Президента Януковича на урочистостях не буде.

Про це повідомили в прес-службі Черкаської облдержадміністрації.

Завтра, 9 березня, в Каневі на Чернечій горі відбудуться урочистості з нагоди дня народження поета Тараса Шевченка. Під час урочистостей будуть вручені Шевченківські премії.

У цьому році вже другий раз ці премії вручатимуть у Каневі. Таку традицію заснував у 2010 році президент України Віктор Янукович. Раніше церемонія вручення проходила в Національній опері України.

Вищою державною культурно-мистецької нагороди удостоєні сім представників творчої інтелігенції. Це - Роман Горак, Микола-Ярослав Гнатів, Микола Дядюра, Анатолій Солов´яненко, Сергій Магера, Оксана Крамаєва і Лідія Забіляста.

Розмір Шевченківської премії складе 250 тисяч гривень.

Нагадаємо, цього року Шевченківську премію Василю Шкляру присуджено за роман «Залишенець» («Чорний ворон»). Після цього народний депутат України Олександр Фельдман і видавець Олександр Красовицький звинуватили його у ксенофобії. 

4 березня Василь Шкляр звернувся із відкритим посланням до президента Януковича. У ньому письменник попросив главу держави відтермінувати вручення йому премії доти, доки у владі знаходиться Дмитро Табачник.

4 березня Президент Віктор Янукович підписав указ про присудження Шевченківської премії. У переліку лауреатів прізвища Шкляра не виявилося.

7 березня  офіційний сайт президента Януковича повідомив про те, що лікарі категорично заборонили главі держави пересуватися на великі відстані до зняття швів на оперованій нозі. Зняття швів заплановано на 11-12 березня.

За інформацією Голос UA

коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

09 березня 2011, 01:32|мати рідна:
Краще б він був німий, це ж треба буде так познущатись над нацією
08 березня 2011, 22:21|остап:
Такого ще не було! Завтра Шевченко потрясе канівські кручі!
08 березня 2011, 19:47|Нора:
Він прочитав статтю Андруховича про те, що цю премію не можна брати, бо від неї смердить, от і злякався. А Азарову не смердить:))
08 березня 2011, 19:46|antiZionist:
Дожили, Пахло-Хазаров будет вручать премию Шевченко
08 березня 2011, 18:54|Тарас:
Яйцеликий злякався Шевченка, бо той його прокляв. а тепер прокляне ще й цього москаля. Лавреати, відмовтеся від поїздки до Канева, а то й від премії, не будьте рабами.
Додати свій коментар:
Ваше ім'я 1000 залишилось Ваш коментар підтвердіть, що ви не робот: Якщо Ви не бачите свій коментар на сторінці після введення, натисніть кнопки Ctrl+F5

Партнери

Культреванш - Богемний Вісник
Захід-Схід
Грані-Т
ЛітАкцент
Нора-Друк
Кріон
Видавництво Жупанського
Книгоспілка - всі українські книги і видавництва
BookLand.net.ua
teatre.com.ua :: сучасний театр в Україні
КНИГАРНЯ 'Є' - мережа книжкових магазинів
Видавництво ТЕЗА
NiceDay | Все про кіно, музику, книги
УкрВидавПоліграфія
Часопис української культури
Прокат книг
Видавництво Фоліо
Всесвіт
Оsтаnnя Барикада
Молода Література
Молода Література
Публікатор
ArtVertep
Коронація Слова
ЛИТФЕСТ
Українськa літературнa газетa
Интернет-голосование «Лидеры нации»