Головна\Новини\Історія/Культура

Новини

09.11.2010|19:28|Буквоїд

Тарас Гунчак. «Російський імперіалізм від Івана Великого до Революції»

Книга за редакцією добре відомого як в Україні, так і за її межами історика, професора Ратґерського університету в США Тараса Гунчака «Російський імперіалізм від Івана Великого до Революції» побачила світ у 1974 та 2000 роках у США.

Її досі не було перекладено українською, хоча саме для України вона має надзвичайно важливе значення. Ця збірка статей провідних істориків світу розкриває розкриває саму сутність російського імперіалізму (під імперіалізмом упорядник розуміє поширення сили і впливу однієї нації чи держави на інші нації, території чи групи людей), починаючи від причин імперіалістичної поведінки Росії в історичному контексті й закінчуючи втіленням російських імперіалістичних планів у різних куточках імперії. Книга охоплює період від розпаду Монгольської імперії до більшовицької революції, проте містить проекції і на сучасність.

Зважаючи на той факт, що Росія й досі підтримує свій імідж імперії і намагається будь-якими методами втримати ті території, що стали російськими в результаті експансії (у тому числі й Україну), ця тема лишається актуальною для всіх пострадянських республік. Імперії, на думку Тараса Гунчака, тяжко розпрощатися зі своїм минулим.

Книгу видано за підтримки НТШ в Америці з Фонду ім. Олени Джуль.

Російський імперіалізм. Упоряд. Тарас Гунчак. (Серія «Актуальні світові дискусії»). Видавничий дім «Києво-Могилянська академія». 2010, - 395 ст.

коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

17 листопада 2010, 14:21|Львів:
де можна скачати цю книгу??
Додати свій коментар:
Ваше ім'я 1000 залишилось Ваш коментар підтвердіть, що ви не робот: Якщо Ви не бачите свій коментар на сторінці після введення, натисніть кнопки Ctrl+F5

Партнери

Культреванш - Богемний Вісник
Захід-Схід
Грані-Т
ЛітАкцент
Нора-Друк
Кріон
Видавництво Жупанського
Книгоспілка - всі українські книги і видавництва
BookLand.net.ua
teatre.com.ua :: сучасний театр в Україні
КНИГАРНЯ 'Є' - мережа книжкових магазинів
Видавництво ТЕЗА
NiceDay | Все про кіно, музику, книги
УкрВидавПоліграфія
Часопис української культури
Прокат книг
Видавництво Фоліо
Всесвіт
Оsтаnnя Барикада
Молода Література
Молода Література
Публікатор
ArtVertep
Коронація Слова
ЛИТФЕСТ
Українськa літературнa газетa
Интернет-голосование «Лидеры нации»