Світ особистості

Маятники Зеланда та вибір людини

Вадим Зеланд. Трансерфинг реальности. Ступень I – V. – СПб.: ИГ «Весь», 2009. – 608 с. – (Трансерфинг реальности).

 

Навіть поверховий огляд тенденцій першої декади ХХІ століття свідчить: все більше людей шукають оновлену парадигму буття. Існування людина прагне  замінити повноцінним життям, яке мало б сакраментальний, можливо, вищий сенс. Пересічна людина вже не витримує сучасного темпу, - вона здебільше перевтомлена, позбавлена можливості милуватися прекрасним, обмежена значною кількістю умовностей. Вона, мовби рухається дуже вузьким коридором до світла, але світло таке ілюзорне, що майже ніхто не встигає до нього дістатися упродовж свого життєвого шляху. Саме тому люди, які не розучилися думати, все частіше обирають інші шляхи.  

Задля визначення свого руху люди обмінюються досвідом, відвідують тренінги, курси, клуби. Але універсальним засобом пошуку залишається книга. Попит на так звану духовну літературу останніми роками бурхливо зростає. Одним з таких сучасних авторів, до яких часто звертаються дослідники людських можливостей, є Вадим Зеланд, під авторством якого вийшла потужна й авторитетна серія книжок (для прикладу розглянемо одну із них). Але зазначимо перед цим, що загадкового пана Зеланда, який ні з ким не спілкується, можливо й взагалі не існує (багато хто висловлював припущення, що Вадим Зеланд – це група аналітиків, що видає книжки з трансерфінгу. Це - перше. Друге пов’язано із тим, що викладене у книжках Зеланда не є новим матеріалом. Переважна більшість ідей повторюється вже багато століть, а ХХ століття навіть пропонує чималу кількість «упаковок» для одних і тих самих формул. Але, з іншого боку, це лише доводить важливість суті, яка у різних іпостасях періодично, точнісінько за спіральною теорією, надходить людству.  

Отже, що таке трансерфінг Зеланда? Автора багато звинувачували у плагіаті, але це зовсім не плагіат і компіляція постулатів, які існують у езотеричному світі. Це - інший вигляд формули. Якщо, наприклад, ми подивимося на Еверест з різних боків, нам здаватиметься, що це зовсім інша гора. То ж і шлях із протилежного боку виявиться зовсім не тим, що із звичного. Зеланд наполягає на існуванні «простору варіантів, в якому зберігаються сценарії усіх можливих подій». Це - річ відома, але мова не про це. Насправді ідея і практика трансерфінгу полягає у правильному визначенні найкращого сценарію, тобто, - в іншому способі мислення. Іншими словами слід вступити до театру, де грати в ньому роль самого себе.   

Значну увагу Зеланд приділяє дії деструктивних маятників, їхньому визначенню, і особливо, тому як їх уникнути і не потрапити у зону їхньої активної дії. Звісно, для людини зосередженої, котра має мету та здатна мислити, ця інформація буде зайвою. Оскільки все залежить від здатності до синтетичного аналізу, погляду на два кроки вперед. Але Зеланд досить вдало «приміряє» наявні постулати на правила життя, хоч і пропагує їх під власноруч виготовленим соусом. Наприклад, він вказує: «Думки є не тільки мотивом до дій людини, але й надають прямий вплив на реальність, що людину оточує». Все вірно. Але хіба не так казали дві тисячі років тому? Або візьмемо правила Зеланда щодо захисної енергетичної оболонки людини. Він надає рекомендації щодо енергетичного захисту дуже просто і вдало. І знову можемо зафіксувати, що це лише новий вигляд дуже старих теорій.

Але про що б не казав Зеланд, воно діятиме лише у разі застосуванні людиною своїх внутрішніх резервів. Підключення волі, створення і проголошення наміру, розвиток власного креативу, - всі ці речі ніби то існують поруч, і про них зазначено не так багато. Визначимо Зеланда так: це перший крок, початковий рівень, щоправда, дуже вдалий, дієвий шлях, який відкриває дійсно безліч можливостей. Парадокс життя лише у тому, що обирати цей шлях все одно  треба самостійно. Із Зеландом чи без нього ми всі це робимо чи не щодня.

Додаткові матеріали

Крайон та великий перехід в серцях і душах
Посібник із керування сильною статтю
«Місіс Володимир Набоков» як цікавий урок для жінок
Топ-5 книг для жінок
Людина і успіх: філософський погляд
Топ-5 книжок від Валентина Бадрака
Людина-місія або людина-рослина. Перший виклик особистості
«7 принципів побудови щасливої сім’ї» від Валентина Бадрака
Навчання любові: декілька важливих кроків
Лідерство за італійським рецептом
Технологія успіху від НЛП-тренерів
Людина – продукт любові
Історії успіху – перший крок до креативного моделювання
«Світ особистості». Вступ до авторського проекту
  Придбати цю книгу в інтернет-крамниці Yakaboo »
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

Поки ще немає жодних коментарів, Ви можете стати першим, хто висловиться!
Додати свій коментар:
Ваше ім'я 1000 залишилось Ваш коментар підтвердіть, що ви не робот: Якщо Ви не бачите свій коментар на сторінці після введення, натисніть кнопки Ctrl+F5

Партнери

Культреванш - Богемний Вісник
Захід-Схід
Грані-Т
ЛітАкцент
Нора-Друк
Кріон
Видавництво Жупанського
Книгоспілка - всі українські книги і видавництва
BookLand.net.ua
teatre.com.ua :: сучасний театр в Україні
КНИГАРНЯ 'Є' - мережа книжкових магазинів
Видавництво ТЕЗА
NiceDay | Все про кіно, музику, книги
УкрВидавПоліграфія
Часопис української культури
Прокат книг
Видавництво Фоліо
Всесвіт
Оsтаnnя Барикада
Молода Література
Молода Література
Публікатор
ArtVertep
Коронація Слова
ЛИТФЕСТ
Українськa літературнa газетa
Интернет-голосование «Лидеры нации»