Головна\Події\Фестивалі

Події

23.06.2009|12:13|Буквоїд

Олександра Коваль: презентацію антології лесбі/гей літератури ніхто не забороняв

Президент Форуму видавців Олександра Коваль спростувала інформацію, розповсюджену напередодні укладачами першої антології лесбі/гей тематики «120 сторінок Содому», про заборону Львівською міською радою презентації книжки в межах форуму.

«Львівська міська рада ніколи не займалась цензурою подій, які відбуваються на Форумі», - повідомила Олександра Коваль порталу «Буквоїд». Вона також  зазначила, що вперше чує про заборону, оскільки до неї ніхто з укладачів антології ще не звертався.

В свою чергу укладачі наголошують, що після попередньої домовленості з організаторами Форуму, вони отримали категоричну відмову, мотивовану тим, що Львівська міська рада забороняє проводити презентацію антології в межах Форуму видавців. «Ми гадаємо, що така позиція чиновників є кричущим виявом гомофобії, цілковито неприйнятним у сучасному суспільстві», - заявила одна з ініціаторок проекту Ірина Шувалова.

Презентацію планувалося провести у формі літературних читань з відеосупроводом, брати участь у яких попередньо погодилися Дмитро Кузьмін, Фаїна Грімберг, Олексій Пурін, Ізабела Філіпяк, Крістофер Вайт та автори, що пишуть на теми, присвячені лесбі/гей тематиці.

Перша в Україні антологія лесбі/гей тематики «120  сторінок Содому» має вийти восени у видавництві «Критика».  Книга міститиме як прозу, так і поезію ЛГБТ-тематики. Для друку в антології надали свої тексти 26 авторів з 14-ти різних країн світу. У виданні будуть представлені роботи письменників з України, Росії, Білорусії, Польщі, Угорщини, Чехії, Словенії, Німеччини, Австрії, Великобританії, Іспанії, Греції, Швейцарії тощо. Усі матеріали в антології буде вміщено в українському перекладі.

Фото: www.liter.net

коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

23 червня 2009, 14:26|Альбіна Позднякова, одна з упорядників антології :
Ми контактували із Неллі Клос і вона у приватній розмові повідомила про заборону проведення заходу. Вона також говорила, що пані Коваль в курсі справи.
23 червня 2009, 14:11|zolai:
Ситуація якась зовсім незрозуміла. Хто забороняв і в розмові з ким? Де є хоч якась заява міськради, хоч якийсь коментар? З чим/ким воюємо? А може, це такий самопіар упорядників антології? Поки що маємо тільки один офіційний коментар - Олександри Коваль, і він підтверджує саме таку версію.
23 червня 2009, 14:00|Olha Vesnyanka, journalist:
Так якщо упорядники не звертались до пані Олександри, може нехай звернуться і таки проведуть презентацію.
23 червня 2009, 12:42|smile:
Ну та ясно, що до Коваль безпосередньо не зверталися :) Цікаво, чи надовго б її вистачило,якби конкретно до неї зверталися організатори усіх сотень літзаходів форуму )))

Цілком передбачувані відмовки в цій ситуації.
Додати свій коментар:
Ваше ім'я 1000 залишилось Ваш коментар підтвердіть, що ви не робот:

Партнери

Захід-Схід
Грані-Т
ЛітАкцент
Радіо Свобода онлайн
Нора-Друк
Кріон
Видавництво Жупанського
Книгоспілка - всі українські книги і видавництва
BookLand.net.ua
teatre.com.ua :: сучасний театр в Україні
КНИГАРНЯ 'Є' - мережа книжкових магазинів
Видавництво ТЕЗА
NiceDay | Все про кіно, музику, книги
УкрВидавПоліграфія
Часопис української культури
Прокат книг
Видавництво Фоліо
Всесвіт
Оsтаnnя Барикада