Головна\Події\Культура

Події

29.12.2008|21:29|Буквоїд

Андрухович назвав Тимошенко «лицеміркою»

Юрій Андрухович назвав прем´єр-міністра України Юлію Тимошенко «лицеміркою» і «поганою провінційною актрисою».

Топ-книги від Yakaboo
  • Джон Грэй. Мужчины с Марса, женщины с Венеры
  • Джон Грэй. Мужчины с Марса, женщины с Венеры

«Вона (Юлія Тимошенко) ненаситна до влади, лицемірка й погана провінційна актриса, але, на жаль, її гра має успіх, через чого Україна має більше хаосу, ніж демократії», - заявив Юрій Андрухович в інтерв´ю німецькому виданню Spiegel Online, додавши, що Тимошенко ніколи не довіряв.

Президента України Віктора Ющенка Андрухович назвав «найбільшим розчаруванням».

«Ющенко шукав примирення з усіма, і ціна цього - відсутність реформ», - зазначив він. Функціонери старого режиму зараз ближчі до Ющенка, додає Андрухович.

Письменник, який отримав річну стипендію і з жовтня цього року живе в Берліні, стежить за політичним життям в Україні і зізнається, що «з кожним днем новини стають все гірші й гірші». Найнеприємнішою з них Андрухович називає коаліцію Нашої України та БЮТ з Блоком Литвина. Письменник нагадав, що «Литвин був дуже близький до екс-президента Кучми», боротьбу з яким в 2004 році вели ці сили.

Коментуючи погрозу Росії відключити Україні газ за борги, Андрухович зазначив, що «газова атака» - «улюблений важіль тиску Росії на Україну». Однак, письменник вважає, що винна в цьому конфлікті сама українська еліта, що «через свої чвари не може досягти спільної позиції з приводу Росії».

Не менш розчарований український літератор і позицією Європейського Союзу. Він упевнений, що «вдалий момент для вступу України в ЄС загублено».

На думку Андруховича, після Помаранчевої революції в 2004 році ЄС не усвідомив, наскільки близько підійшла Україна. А зараз вже занадто пізно, зазначив він.

«Зараз Україна знову віддалилась від Євросоюзу, як до революції, в тому числі, тому що Євросоюз самовіддалився», - додав Андрухович.

У переддень Нового року найпопулярніший у Німеччині український автор не втрачає надію, зазначаючи, «в кінці кінців в Україні вже було два політичних дива - незалежність 1991 року і Помаранчева революція 2004-го».

Однак, щоб бути реалістом, письменник додає: «Я передбачав роки застою, тому що всі наші політики себе дискредитували», - цитує Юрія Андруховича Spiegel Online.

Джерело: «Кореспондент»

коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

10 січня 2010, 16:15|ОСТАП:
А що робить той "український патріот" Андрухович в Берліні? Якщо такий мудрий - додому,боротися, а не жирувати по закордонах та гавкати здалеку як песик на вовка. Нам цього не треба.
07 січня 2009, 14:03|Ігор:
Ось він - моральний авторитет нації! Жартую. Не з усім згоден, але Тимошенко оцінена досить вірно, хоча власне не він перший, не він останній, теж мені, "інтеллектуал".
05 січня 2009, 14:13|greta:
Інтелектуальний гуру западенців Андрухович виявився більш стриманим порівняно з "національним гуру" Ярославом Кендзьором, який торік з притаманною йому "шляхетністю" назвав Тимошенко "бандершею прогнилого борделю". Форма вираження емоцій різна, але рівень розуміння складної особистості - прем*єра Юлії Тимошенко - в складний і суперечливий час - однаково примітивний. На жаль.
30 грудня 2008, 17:00|Микола:
Даймо спокій Андруховичу, він сказав, і це його право. Крім того, він сказав правду.
30 грудня 2008, 15:45|боба:
САМ далеко не втік від юлі... Отаке-то, товаришу-брате... самих блядєй украйна родить
30 грудня 2008, 13:57|кокотюха:
ну, якщо вже Сам сказав... а всі думали, що вона не лицемірка, хорошатолична актриса і ніякої влади не хоче...
30 грудня 2008, 08:30|tuvim:
тільки гляньте в очі андруховича й одразу видно – блять, як ф провінційна юлька. чия б казала, а чия б мичала
29 грудня 2008, 23:31|Олександр:
Цікаве інтерв'ю... Андрухович як завжди називає речі своїми іменами!
Додати свій коментар:
Ваше ім'я 1000 залишилось Ваш коментар підтвердіть, що ви не робот: Якщо Ви не бачите свій коментар на сторінці після введення, натисніть кнопки Ctrl+F5

Партнери

Культреванш - Богемний Вісник
Захід-Схід
Грані-Т
ЛітАкцент
Нора-Друк
Кріон
Видавництво Жупанського
Книгоспілка - всі українські книги і видавництва
BookLand.net.ua
teatre.com.ua :: сучасний театр в Україні
КНИГАРНЯ 'Є' - мережа книжкових магазинів
Видавництво ТЕЗА
NiceDay | Все про кіно, музику, книги
УкрВидавПоліграфія
Часопис української культури
Прокат книг
Видавництво Фоліо
Всесвіт
Оsтаnnя Барикада
Молода Література
Молода Література
Публікатор
ArtVertep
Коронація Слова
ЛИТФЕСТ
Українськa літературнa газетa
Интернет-голосование «Лидеры нации»