Головна\Події\Премії

Події

07.03.2011|10:13|Буквоїд

Василь Шкляр: Президент Янукович підпише указ про присудження мені Шевченківської премії

Президент Янукович підпише указ про присудження Василеві Шкляреві Шевченківської премії після того, як Дмитро Табачник залишить владу.

Про це у ефірі телеканалу «ТВі» заявив сам письменник.

 «Я думаю, якщо Віктор Федорович – президент України, то коли Табачник піде із цієї посади (міністра освіти, науки та спорту. – «Буквоїд»), а він обов’язково піде, він мені підпише указ», - заявив Василь Шкляр.

Водночас він наголосив, що жодних перемовин із представниками адміністрації президента після оприлюднення своєї заяви він не вів.

Крім того, письменник заявив, що не візьме тих грошей, які можуть зібрати люди для нього як альтернативу Шевченківської премії. «Якщо люди якісь гроші зберуть, я їх віддам на кінофільм. Адже ви знаєте, триває всенародний збір коштів на екранізацію цього роману», - підсумував письменник.

Нагадаємо, що 6 березня Юрій Андрухович запропонував зібрати гроші для вручення їх Василеві Шкляреві замість Шевченківської премії.

коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

1 2
08 березня 2011, 00:14|Дзига:
Тепер у нас буде новий Каганович-душитель. Історія для дурних повторюється.
08 березня 2011, 00:04|Гора:
Василю, премії від братви не дочекаєшся, тому що Москва планує поставити Сабачника презиком замість двічі не осудженого. Підставляй кишеню ширше.
07 березня 2011, 23:58|Гроза:
Дивно, чому Шкляр такий закоханий у Вітька Єнакієвського? Підпише, підпише... Яка різниця. Він ніхто, щоб визначати якість твору. Не треба принижуватися перед тим, хто привів до влади цю банду, подібну до Сабачника.
07 березня 2011, 21:43|Sergii:
lalka: Типова жидівська реакція на критику. Зараз хтось напише про зносини автора з сином/дочкою, або педофілію.
Не гвалтуйте клавіатуру, не подіє.
07 березня 2011, 21:18|lalka:
Васін "конек" - гуртування українців навколо скандальних історій, які він сам створює.
Аж ніяк не можна зачислити його до "творчої інтеллігенціі". Замісник голови спілки письменників, друг Яворівського, (свого начальничка) отримав премію від коллектива, який він знає багато років. Через тісні дружні стосунки, виступи, публікаціі, домашні гостювання. Коррупція присутня навіть серед "псевдомитців", які працювали на "благо" коммуністів ше пару десятків років тому, і для яких вони, митці і являлися "рупором влади". Вася Шкляр хотів зробити "крок конем", але він невдалий шахматист.
Навіть у наступних зустрічах з аудіторією він "провозглашает" себе лауреатом Шевченківської премії, від якої він відмовився.

Через день після відмови від Шевченківської Премії, у Васі Шкляра "зашкребло на серці" - "а ведь счастье было так близко, и так возможно". І Вася почав натякати прессі, що він від премії не відмовлявся, а тільки попросив "Пана Януковича" відкласти нагороду.


Як тебе могли вис
07 березня 2011, 18:22|Петро :
Геть здурів Василь! Янукович підпише премію після... Коли? На день народження Шкляра? Це йому Герман пообіцяла? Василю, помовчи, будь ласка. Чим більше говориш - тим більше розколюєшся. НЕ ДАВ ТОБІ ЯНЕК ПРЕМІЮ! І заднім числом ніхто ще не давав нікому. Чи день народження Шевченка перенесете? Мовчи, Василю. Несолідно! Торгаш...
07 березня 2011, 18:06|васЯ:
з цим збором коштів на фільм - тільки тріскотня! Немає ніякого ні фонду, ні відповідальної особи хоча б! тільки розмови, набридло! "триває всенародний збір коштів на екранізацію цього роману" - де триває? як триває? скільки зібрано? хто контролює? фігня якась
07 березня 2011, 17:36|Софка 2:
Шкляр думає, чи знає, що Янек дасть йому премію? І коли це трапиться, тобто коли цей гидотний Табачник піде з посади? І якщо піде, то куди,може, в прем’єр-міністри? Я хочу знати відповіді на ці питання. але хто мені відповість?
І грошики я б дала на фільм, але куди?
07 березня 2011, 12:19|вуйко2:
Штефан: ну без бомжихи нема життя ні в нацсвідомих ні в прищавого.А як радо ваше прищаве чмо чмокалося на свій ДН з собачником і рештом ...Заьудьте про юльку,краще розкажіть про агента кгб-фсб вітька диоксінового,як міг синуля полоненого потрапити в віська кгб ссср при тодішній спецперевірці.
07 березня 2011, 12:07|Штефан:
А куди Василь подіне гонорар від Юлі за відмову брати премію? Чи її вже переполовинив Яворівський. Йому нужніше.
1 2
Додати свій коментар:
Ваше ім'я 1000 залишилось Ваш коментар підтвердіть, що ви не робот: Якщо Ви не бачите свій коментар на сторінці після введення, натисніть кнопки Ctrl+F5

Партнери

Культреванш - Богемний Вісник
Захід-Схід
Грані-Т
ЛітАкцент
Нора-Друк
Кріон
Видавництво Жупанського
Книгоспілка - всі українські книги і видавництва
BookLand.net.ua
teatre.com.ua :: сучасний театр в Україні
КНИГАРНЯ 'Є' - мережа книжкових магазинів
Видавництво ТЕЗА
NiceDay | Все про кіно, музику, книги
УкрВидавПоліграфія
Часопис української культури
Прокат книг
Видавництво Фоліо
Всесвіт
Оsтаnnя Барикада
Молода Література
Молода Література
Публікатор
ArtVertep
Коронація Слова
ЛИТФЕСТ
Українськa літературнa газетa
Интернет-голосование «Лидеры нации»