Головна\Події\Рейтинг

Події

17.03.2011|07:37|Буквоїд

Топ-10 книжок березня від Ozon.ru

«Буквоїд» пропонує огляд десяти художніх книжок, які в березні користуються найбільшою популярністю у відвідувачів інтернет-крамниці Ozon.ru.








Саймон Тофілд. «Кіт Саймона»

З таким котом знайомий кожен. У будь-яку секунду якийсь кіт напевно: просить їсти, відмовляється їсти, спить, нявкає, спить, нявкає, спить, залазить до смітника, ділиться мишею з господарем, демонструє здоровий егоїзм і / або небезпечну для життя ніжність, зчиняє максимум руйнувань при мінімумі зусиль і так далі до нескінченності.
Дивіться продовження знаменитого мультфільму про кота Саймона на папері!


 


Людмила Уліцька. «Зелений намет»


«Зелений намет» — це роман про любов, про долі, про характери. Це справжня психологічна проза. Але водночас, новий твір Уліцької ширше цих визначень.

І, як завжди в Уліцької, крім ідейного та морального посилання, є ще емоційний живопис, той унікальний дар, завдяки якому книги письменниці перекладено десятками мов та прочитано мільйонами читачів. Тільки їй властива бронебійна іронічність, завдяки якій багато епізодів на рівні одного абзацу перетікають з високої трагедії в майже швейківський комізм.

«Зелений намет» — дуже серйозна і дуже смішна книжка.



Хенк Муді. «Бог ненавидить нас усіх»

Хенк Муді — головний герой культового серіалу «Californication» у виконанні Девіда Духовни — знаменитий письменник, який не виходить з творчої кризи відтоді, як його роман «Бог ненавидить нас усіх» став бестселером і був екранізований під назвою «Ця божевільна штучка на ім´я кохання». Він п´є все, що горить, і любить все, що ворушиться.

Роман «Бог ненавидить нас усіх» начебто вийшов з-під пера Брета Істона Елліса або молодого Чарльза Буковські, і оповідає про пригоди і поневіряння студента-недоучки, який випадково стає успішним драг-дилером, починає обертатися в богемних колах, і навіть поселяється в нью-йоркському готелі «Челсі» — легендарному притулку Леонарда Коена і Дженіс Джоплін, Аллена Гінзберга і Чарльза Буковські.

 



Саймон Тофілд. «Кіт Саймона сам по собі»

Вгадайте, чим займається ваш кіт, варто йому втекти від вас.

 



Денис
Цепов. «Тримайте ніжки хрестиком, або Російські байки англійського акушера»

Він з дитинства хотів бути лікарем — тобто спочатку, як усі — космонавтом, а потім відразу — гінекологом. Цінувати і поважати жінок навчився років приблизно з чотирьох, тому вищим проявом любові до жінки стало його бажання допомагати їм у хвилини, коли вони найбільше цього потребують. Він працює в Лондоні гінекологом-онкологом і спеціалізується на патологічних вагітностях і ускладнених пологах. У блогосфері його більше знають як «Матроса Кошку». Щоденник, в якому він описував будні своєї професії, читали тисячі — вони сміялися, плакали, співпереживали. «Ця книга — свого роду бортовий журнал, в який записані події, що трапилися за двадцять років моєї подорожі життям. Подорожі, яка привела мене з маленького грузинського провінційного містечка Поті в серце Лондона. Подорожі, яка навчила мене любити життя і ненавидіти смерть у всіх її проявах. Подорожі, яка навчила мої очі — боятися, а руки — робити. Подорожі, яка навчила мене сміятися, навіть коли всім не до сміху, і плакати, коли ніхто не бачить».



Михайло Ходорковський. «Статті. Діалоги. Інтерв´ю»

У книзі представлені статті та інтерв´ю Михайла Ходорковського, його діалоги з письменниками Григорієм Чхартішвілі (Б. Акунін), Борисом Стругацьким і Людмилою Уліцькою.

 

Тетяна Устінова. «З небес на землю»

В нього дивне життя і, здається, він не дуже ним задоволений. У нього дивна професія, дивні звички, навіть ім´я дивне — Алекс Шан-Гірей!  
Видавництво, в яке Алекса запросили на роботу, на перший погляд здається цілком мирним, затишним і процвітаючим. Всі зайняті благородною справою —  виданням книг.
Але одного дня в коридорі видавництва виявиться труп. Хто ця людина? Як він туди потрапив? Виходить, вбив його хтось з тих самих милих і інтелігентних людей, зайнятих благородною справою?! І як дізнатися  істину?!
А дізнаватися доведеться, тому що Алексу теж загрожує смертельна небезпека — він зав’яз  у давній важкій ненависті, зовсім забув про кохання, загубився по дорозі. Та й ворог, справжній, реальний, хитрий і сильний, не дрімає! ..
Йому в усьому доведеться розбиратися — в ненависті, в коханні, у ворогах і друзях, бо він не знає, хто друг, а хто ворог! Йому доведеться повернутися з небес на землю, оглянутися навколо, перевести подих і зрозуміти, що тут, на землі, все не так вже й погано! ..

   
 
    
Пауло Коельйо. «Валькірії»

Герой «Валькірій» йде за мрією, сподіваючись змінити своє життя. Він відправляється в пустелю Мохаве, щоб зустрітися зі своїм ангелом-охоронцем і знайти істинне знання про себе і світ. Паоло знає, що пустеля не так безлюдна, як може здатися: за словами його наставника Ж., вона приховує нові зустрічі та можливості. Далеко від хаосу мирського життя молодий маг і група жінок-воїнів, валькірій, допомагають Паоло досягти мети.
Разом з Паоло і його дружиною Кріс вони відправляються в подорож — метафізичну і реальну, що кидає виклик їхнім почуттям і вірі, але врешті-решт призводить до Справжньої Любові та Істинного Знання.




Пітер Мейл, Жерар Озе. «Сповідь пекаря.
Подорож з виделкою та штопором»

З книги «Сповідь пекаря» ви не лише дізнаєтеся все про секрети майстра випічки Жерара Озе, але й отримаєте його фірмові рецепти виробів з тіста, для того щоб спробувати відтворити їх на власних кухнях.
У своїй автор із задоволенням і любов´ю розповідає про французького кулінарний календар: про свята, ярмарки, конкурси та традиції.



Мерилін Монро. «Життя, розказане нею самою»

Ця книга вперше дає можливість побачити справжню Монро, розгледіти її особистість за атрибутами голлівудської зірки, що завжди супроводжували її. З цієї книги ми, нарешті, дізнаємося про те, що відбувалося в житті уродженої Норми Джин Мортенсен (згодом хрещеної Норми Джин Бейкер) з її власних слів, написаних нею перш за все для себе, а, отже,
справжніх.
Чудові ілюстрації та рідкісні фотографії занурюють читача в особливу атмосферу епохи Мерилін, а розшифровки архівів Монро читаються як захоплюючий роман, написаний про одну з найвідоміших жінок ХХ століття.
Передмова Антоніо Табуччі.

Додаткові матеріали

18.02.2011|18:55|Події
Топ-10 книжок лютого від Ozon.ru
27.01.2011|07:10|Події
Топ-10 січня від Ozon.ru
27.12.2010|13:49|Події
Топ-10 грудня від Ozon.ru
06.03.2011|19:25|Події
ТОП-10 найпопулярніших книжок тижня
27.02.2011|20:32|Події
ТОП-10 найпопулярніших книжок тижня
22.02.2011|14:45|Події
ТОП-10 книжок лютого від BookLand
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

Поки ще немає жодних коментарів, Ви можете стати першим, хто висловиться!
Додати свій коментар:
Ваше ім'я 1000 залишилось Ваш коментар підтвердіть, що ви не робот: Якщо Ви не бачите свій коментар на сторінці після введення, натисніть кнопки Ctrl+F5

Партнери

Культреванш - Богемний Вісник
Захід-Схід
Грані-Т
ЛітАкцент
Нора-Друк
Кріон
Видавництво Жупанського
Книгоспілка - всі українські книги і видавництва
BookLand.net.ua
teatre.com.ua :: сучасний театр в Україні
КНИГАРНЯ 'Є' - мережа книжкових магазинів
Видавництво ТЕЗА
NiceDay | Все про кіно, музику, книги
УкрВидавПоліграфія
Часопис української культури
Прокат книг
Видавництво Фоліо
Всесвіт
Оsтаnnя Барикада
Молода Література
Молода Література
Публікатор
ArtVertep
Коронація Слова
ЛИТФЕСТ
Українськa літературнa газетa
Интернет-голосование «Лидеры нации»