Події

13.10.2009|08:49|Буквоїд

Тираж пародійної книги Романа Арбітмана про «другого президента Росії» може бути знищений

Московське видавництво «Молода гвардія» подало заяву до волгоградського арбітражного суду на волгоградське видавництво «ПрінТерра» з вимогою визнати незаконним копіювання товарного знаку «Жизнь замечательных людей».

Топ-книги від Yakaboo
  • Питер Кэлдер. Древний секрет источника молодости. Книга 2
  • Питер Кэлдер. Древний секрет источника молодости. Книга 1

Приводом для подачі позову стала книга саратовського критика та прозаїка Романа Арбітмана, який написав пародійну біографію «другого президента Росії».

«Молода гвардія», велике столичне видавництво, подає позов до крихітного провінційного, яке опублiкувало книгу, що вийшла тиражем в 800 екземплярів, вимагаючи від «ПрінТерри» виплати 1 млн руб. та знищення тиражу книги як контрафактної. А все тому, що обкладинка книги обігрує традиційне оформлення «жезеелівської» серії: прямокутнички, портрет героя книги, затиснутий у картинки. Видавництво «ПрінТерра» і автор називають оформлення книги пародійним, а позов - абсурдним. «Перемога позову буде означати, що другим президентом Росії був справді Роман Арбітман, а не Володимир Путін», - сказав «Ведомостям» Роман Арбітман.

Пародія вийшла під фірмовим арбітмановським псевдонімом - Лев Гурський. Герой Гурського, Роман Ілліч, майбутній «другий президент Росії», народився в Саратові в 1962 році, в дитинстві його вдарив міні-метеорит. Змужнівши, він викладав літературу і російську мову, запобіг спробі замаху на Бориса Єльцина, а незабаром став першою особою країни. Президент Арбітман таємно їздив до Лондону зустрічатися з Джоан Ролінг у зв´язку зі справою Литвиненка, просував гумор у маси, боровся за постачання якісного алкоголю в сільські магазини, поки після завершення восьмирічного терміну не полетів в космос в сузір´я Касіопеї, з тим щоб повернутися на батьківщину в 2088 році.

За матеріалами «Ведомостей»

коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга
Книги від Yakaboo

Коментарі  

Поки ще немає жодних коментарів, Ви можете стати першим, хто висловиться!
Додати свій коментар:
Ваше ім'я 1000 залишилось Ваш коментар підтвердіть, що ви не робот: Якщо Ви не бачите свій коментар на сторінці після введення, натисніть кнопки Ctrl+F5

Партнери

Культреванш - Богемний Вісник
Захід-Схід
Грані-Т
ЛітАкцент
Нора-Друк
Кріон
Видавництво Жупанського
Книгоспілка - всі українські книги і видавництва
BookLand.net.ua
teatre.com.ua :: сучасний театр в Україні
КНИГАРНЯ 'Є' - мережа книжкових магазинів
Видавництво ТЕЗА
NiceDay | Все про кіно, музику, книги
УкрВидавПоліграфія
Часопис української культури
Прокат книг
Видавництво Фоліо
Всесвіт
Оsтаnnя Барикада
Молода Література
Молода Література
Публікатор
ArtVertep
Коронація Слова
ЛИТФЕСТ
Українськa літературнa газетa
Интернет-голосование «Лидеры нации»