Головна\Новини\Мемуари/Біографії

Новини

12.12.2009|10:28|Буквоїд

Герхард Шредер. «Рішення. Моє життя у політиці». Едуард Шеварнадзе. «Коли впала залізна завіса»

Видання містить книги Герхарда Шредера «Рішення. Моє життя в політиці» і Едуарда Шеварнадзе «Коли впала залізна завіса».

Топ-книги від Yakaboo
  • Джон Грэй. Мужчины с Марса, женщины с Венеры
  • Владимир Чеповой. Перекресток (с автографом автора)

Мемуари Герхарда Шредера варто прочитати, і прочитати уважно. Це не скрупульозна хроніка подій - хронологічний порядок розділів свідомо порушений. Але це й не розгорнута автобіографія - Шредер дуже скупий в деталях, які стосуються його змужніння, обмежується самим необхідним, хоча автобіографічні нотатки хлопця із бідної робітничої родини в провінційному містечку, котрий доріс до вершини політичної кар´єри, можна було б читати як неореалістичний роман.

Шредер - і прагматик, і ідеаліст. Тим він і цікавий. Прагматик і вправний гравець у складній партійній боротьбі, розпочинаючи з перших своїх кроків в Нижній Саксонії, Шредер залишається вірним спадкоємцем своїх видатних попередників - Віллі Брандта і Гельмута Шмідта. У книзі - переказ ключових подій недавньої історії, описаної як історія Німеччини в глобальному контексті, з короткими міркуваннями про сьогодення і майбутнє Європи.
Мемуари Шредера цікаві для кожного, хто цікавиться реальною політикою, але, мабуть, вони особливо цікаві тим, хто починає кар´єру політика.

Життя Едуарда Шеварднадзе - унікальний приклад політичного довголіття. Історія його кар´єри - це серія катастрофічних бурхливих злетів і падінь, несподіваних і разом з тим цілком закономірних переходів з табору в табір, з однієї політичної сцени на іншу. Жорсткий комуністичний лідер союзної Грузії, наприкінці 1980-х Шеварднадзе стає одним з головних демократів у горбачовському політбюро, активним провідником «нового мислення», пристрасним прихильником союзу з США і поборником ідеї об´єднання Німеччини. На початку 1990-х, після повалення першого президента незалежної Грузії, колишнього дисидента Звіада Гамсахурдіа, - він стає президентом Грузії.
Хто ж він - Едуард Шеварднадзе, один з найбільш стійких та найдосвідченіших політиків нашого часу? Чому так часто йому доводилося залишати політичне поле, і чому щоразу він повертався на нього? Як складалися його стосунки спочатку з союзним, а потім і з російським керівництвом? Коли і за яких обставин почався процес ускладнення відносин Росії та Грузії в 1990-і роки, який досяг кульмінації вже після відставки Шеварднадзе, в серпні 2008 року? Про все це – у мемуарах екс-президента Грузії і колишнього міністра закордонних справ СРСР.

Герхард Шредер. Решения. Моя жизнь в политике.Эдуард Шеварнадзе. Когда рухнул железный занавес. М.: Европа, 2009. – 980 с.  

коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга
Книги від Yakaboo

Коментарі  

Поки ще немає жодних коментарів, Ви можете стати першим, хто висловиться!
Додати свій коментар:
Ваше ім'я 1000 залишилось Ваш коментар підтвердіть, що ви не робот: Якщо Ви не бачите свій коментар на сторінці після введення, натисніть кнопки Ctrl+F5

Партнери

Культреванш - Богемний Вісник
Захід-Схід
Грані-Т
ЛітАкцент
Нора-Друк
Кріон
Видавництво Жупанського
Книгоспілка - всі українські книги і видавництва
BookLand.net.ua
teatre.com.ua :: сучасний театр в Україні
КНИГАРНЯ 'Є' - мережа книжкових магазинів
Видавництво ТЕЗА
NiceDay | Все про кіно, музику, книги
УкрВидавПоліграфія
Часопис української культури
Прокат книг
Видавництво Фоліо
Всесвіт
Оsтаnnя Барикада
Молода Література
Молода Література
Публікатор
ArtVertep
Коронація Слова
ЛИТФЕСТ
Українськa літературнa газетa
Интернет-голосование «Лидеры нации»