Головна\Події\Фестивалі

Події

10.03.2011|11:33|"Свобода"

Андрій Мохник: Третя українська революція буде виконанням Заповіту Шевченка

9 березня у Києві біля пам´ятника Тарасові Шевченку за участі Всеукраїнського об´єднання «Свобода» відбувся мітинг опозиційних сил.

Під час заходу заступник голови ВО «Свобода» Андрій Мохник наголосив на тому, що третя українська революція буде виконанням Заповіту Шевченка.

«Московській окупаційній адміністрації в Україні Шевченко ніколи не давав спокою: ні за часів імперії – царської чи совєцької. Не дає спокою й нині – занинішньої олігархічної диктатури, яка встановлюється у формально незалежній Україні. Яскравий приклад тому – підла, боягузлива, мовчазна відмова Януковича нагороджувати Василя Шкляра Шевченківською премією. Бо Шкляр своїм літературним талантом воскресив українських Героїв, які воювали проти московського поневолення і які сьогодні є прикладом для ровесників Незалежності.

Роман «Чорний ворон. Залишенець» руйнує кремлівські міфи, нав´язані українцям. Це правда про сотні тисяч повстанців і не з Західної, а з Наддніпрянської України, які зі зброєю в руках боролись проти московської орди у 20-х роках минулого століття. І повело їх на цю боротьбу Шевченкове слово. Їх, що на своєму прапорі написали «Воля України або смерть!», чекісти називали бандитами. Тому закономірно, що в доносі на холодноярського отамана Василя Квашу як злочин зазначалося, що він «начитався Шевченка і став бандитом». Відповідь окупантам дав сам Шевченко: «Брешеш, людоморе! За святую правду-волю розбійник не стане…»

У кінці вісімдесятих – на початку дев´яностих років минулого століття Україна переживала революційні події, але та революція була незавершеною: ми не провели люстрацію, не усунули окупаційну адміністрацію з державних посад. Друга – революція 2004 року була зраджена, адже саме представники окупаційної адміністрації стали на чолі і завели революцію на манівці. Без сумніву, Україну чекає третя революція і на боротьбу українців піднімуть не ліберально-демократичні гасла, не облудливі соціалістичні навіювання, не євроатлантичні промови, а Шевченків Заповіт, в якому не лише «поховайте», але й «вставайте», не лише заклик «кайдани порвіте», але й – «вражою злою кров´ю Волю окропіте».

Шевченко для українофобської влади смертельно небезпечний, бо він «малих отих рабів німих», перетворює на гордих і свободолюбивих українців, піднімає їхна боротьбу за Україну, вчить тримати зброю в обороні своїх національних прав.І жодні табачнікі і могільови не зможуть зупинити Нації запаленої словом Кобзаря, бо воно звучить не лише в душі кожного українця, але й відлунює страхом у свідомості кожного ворога України», – зазначив у своїй промові Андрій Мохник.

 

 

коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

Поки ще немає жодних коментарів, Ви можете стати першим, хто висловиться!
Додати свій коментар:
Ваше ім'я 1000 залишилось Ваш коментар підтвердіть, що ви не робот: Якщо Ви не бачите свій коментар на сторінці після введення, натисніть кнопки Ctrl+F5

Партнери

Культреванш - Богемний Вісник
Захід-Схід
Грані-Т
ЛітАкцент
Нора-Друк
Кріон
Видавництво Жупанського
Книгоспілка - всі українські книги і видавництва
BookLand.net.ua
teatre.com.ua :: сучасний театр в Україні
КНИГАРНЯ 'Є' - мережа книжкових магазинів
Видавництво ТЕЗА
NiceDay | Все про кіно, музику, книги
УкрВидавПоліграфія
Часопис української культури
Прокат книг
Видавництво Фоліо
Всесвіт
Оsтаnnя Барикада
Молода Література
Молода Література
Публікатор
ArtVertep
Коронація Слова
ЛИТФЕСТ
Українськa літературнa газетa
Интернет-голосование «Лидеры нации»