Головна\Події\Зустрічі

Події

23.09.2010|11:40|Буквоїд

Тінь Сонця» у Чернігові

24 вересня, у п’ятницю, о 15.00 у КМЦ «Інтермеццо» (Шевченко, 9) відбудеться зустріч із Сергієм Василюком, лідером фолк-метал гурту «Тінь Сонця».

Топ-книги від Yakaboo
  • Робин Шарма. Монах, который продал свой "Феррари"
  • Джон Грэй. Мужчины с Марса, женщины с Венеры

Гурт «Тінь Сонця» представляє унікальний в Україні і світі жанр «heavy-folk» (у народі – «козацький рок»), змішавши в своєму звучанні бандуру та скрипку з традиційним для рок-музики гітарним супроводом. Цікава й ідеологія гурту: в умовах глобалізованого сьогодення відроджується славетна українська минувшина, а напівзабута міфологія постає реальністю.

Світ «Тіні Сонця» - це стрімкий політ поза часом. Саме тому в композиціях гурту повертаються у світ явний вже ледь не забуті святині. Своє світосприйняття команда ставить на перше місце - духовна основа музики народжується неодмінно на Руській Землі: Наддніпрянщині, Поліссі... Саме тому, кожен зі слухачів разом із «Тінню Сонця» у вирії вітру може поринути понад невмирущим Степом, Дніпром або опинитися у забутих людьми хащах. І якщо альбом «Над диким полем» (2005) гурт присвятив суто Україні та її найяскравішій історичній сторінці - козацтву, то «Полум’яна рута» (2007) містить колорит усієї Русі. Найкращий приклад тому – «Пісня Чугайстра», яка за короткий час встигла стати шанованою в сусідній Білорусі.

Сергій Василюк - беззаперечний лідер гурту, пройшов шлях від самого створення бенду до сьогодення, співає українською та білоруською, енергійна, але досить поміркована особистість. Народився він у самісінькому центрі Києва. З дитинства, як сам зізнається, був ярим шанувальником географії - завжди був картографом, коли необхідно було створювати мапи «нашої» і «чужої» території. Сергій Василюк цікавився природоохоронними справами і свого часу презентував київську «Спілку друзів природи». Співає з дитинства.  
- Найбільше щастя для мене - єднання з публікою. Я щасливий, що наші тексти у багатьох в пам’яті. Це найважливіше для мене, - запевняє Сергій Василюк. - Часом буває складно, та куди дінешся - це те, для чого ми живемо. Неймовірно радію, коли народжується нова пісня.

Офіційний сайт гурту: http://www.sunshadow.com.ua/

Інформація: Прес-служба культурно-мистецького центру «Інтермеццо»

коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга
Книги від Yakaboo

Коментарі  

Поки ще немає жодних коментарів, Ви можете стати першим, хто висловиться!
Додати свій коментар:
Ваше ім'я 1000 залишилось Ваш коментар підтвердіть, що ви не робот: Якщо Ви не бачите свій коментар на сторінці після введення, натисніть кнопки Ctrl+F5

Партнери

Культреванш - Богемний Вісник
Захід-Схід
Грані-Т
ЛітАкцент
Нора-Друк
Кріон
Видавництво Жупанського
Книгоспілка - всі українські книги і видавництва
BookLand.net.ua
teatre.com.ua :: сучасний театр в Україні
КНИГАРНЯ 'Є' - мережа книжкових магазинів
Видавництво ТЕЗА
NiceDay | Все про кіно, музику, книги
УкрВидавПоліграфія
Часопис української культури
Прокат книг
Видавництво Фоліо
Всесвіт
Оsтаnnя Барикада
Молода Література
Молода Література
Публікатор
ArtVertep
Коронація Слова
ЛИТФЕСТ
Українськa літературнa газетa
Интернет-голосование «Лидеры нации»