Головна\Події\Зустрічі

Події

17.03.2011|09:45|Сашко Горський

ПровоАкція у Чернівцях

Чи важливо, хто написав текст, якщо суть мистецтва і мистецького значення – в самому тексті, а не в авторі? Чи читали б ми книжки саме тих людей, яких читаємо, якщо б імена авторів на обкладинках не були зазначені?!

Про авторство тексту не раз теоретично говорила Христя Венгринюк на Літературних Вівторках ще до свого стипендіального відрядження в Польщу. А цього разу ми практично втілили цю ідею.

Валентина Гвоздь – нове ім’я буковинського літературного процесу.

У тексті прес-релізу ми повідомили, що відвідати цей Літературний Вівторок необхідно, але, чому саме виникла така необхідність, ми свідомо не зазначили. Зазначили лише те, що тексти читатиме Валентина ГВОЗДЬ, яка розміняла вже восьмий десяток років, але залишилася непоміченою літературним процесом. Вочевидь така недомовленість заінтригувала відвідувачів «Literatur Café» адже місця вистачило навіть не на всіх, хто завітав того дня до Культурно-мистецького центру «Українська Книга».

Валентина Гвоздь з’явилася тоді, коли вже зібралися всі охочі до відкриття нового літературного генія. Цього дня вона саме святкувала свій День Народження. Серед присутніх були знані літературознавці, викладачі кафедри літератури Чернівецького національного університету ім.. Ю. Федьковича, молоді літератори та поціновувачі літератури.



Пані Валентину і справді ніхто з присутніх не знав і бачив вперше. Перед читанням вона трохи розповіла про себе і відповіла на всі питання, які задавали модератори і присутні у кав’ярні. Потім зачитала кілька текстів і знову розказала про свій письменницький спосіб життя, чому раніше її ніхто не знав і вона ніде не видавалася.

Стоп! Все чудово! Лише де ж тут провокація?!

А провокація відбулася лише вкінці вечора, хоча тривала від його початку. Виявляється, що Валентина Гвоздь ніколи письменницею не була і не збиралася нею стати, а тексти, які вона читала з історіями, які розповідала про їхнє написання взагалі належать не їй! Автором усього прочитаного є Максим Дупешко – онук пані Валентини.

Така літературна гра з елементами театральності може претендувати на цілком наукове дослідження. А наступні літературні вечори в «Literatur Café» обіцяють бути не менш цікавими, хоч і не завжди такими ж провокативними!



Фото: Олександра Ілащука

Додаткові матеріали

14.03.2011|12:35|Події
Зустріч з авторкою еротичної прози у Чернівцях
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

Поки ще немає жодних коментарів, Ви можете стати першим, хто висловиться!
Додати свій коментар:
Ваше ім'я 1000 залишилось Ваш коментар підтвердіть, що ви не робот: Якщо Ви не бачите свій коментар на сторінці після введення, натисніть кнопки Ctrl+F5

Партнери

Культреванш - Богемний Вісник
Захід-Схід
Грані-Т
ЛітАкцент
Нора-Друк
Кріон
Видавництво Жупанського
Книгоспілка - всі українські книги і видавництва
BookLand.net.ua
teatre.com.ua :: сучасний театр в Україні
КНИГАРНЯ 'Є' - мережа книжкових магазинів
Видавництво ТЕЗА
NiceDay | Все про кіно, музику, книги
УкрВидавПоліграфія
Часопис української культури
Прокат книг
Видавництво Фоліо
Всесвіт
Оsтаnnя Барикада
Молода Література
Молода Література
Публікатор
ArtVertep
Коронація Слова
ЛИТФЕСТ
Українськa літературнa газетa
Интернет-голосование «Лидеры нации»