Головна\Події\Премії

Події

28.02.2011|21:20|Буквоїд

Олександр Фельдман: «Чорний ворон» Шкляра – «літературна тягнибоківщина»

Присвоєння літературної премії ім. Т.Шевченка Василеві Шкляреві за твір «Чорний ворон» -прикре бюрократичне непорозуміння.

Таку думку висловив УНІАН народний депутат, президент «Асоціації національно-культурних об`єднань України» Олександр Фельдман.

За словами О.Фельдмана, в тому, що вища національна премія в галузі літератури дісталася авторові твору, в якому принижується національна гідність представників окремих народів і розпалюється міжнаціональна ворожнеча, – немає провини ні України, ні української літератури.

«Гадаю, як і в кожній бюрократичній організації, – каже народний депутат, – у Комітеті з присвоєння цієї премії, що є структурним підрозділом Державного управління справами, мала місце елементарна бюрократична халатність, а саме – ніхто не спромігся уважно прочитати цю книжку. Інших пояснень тому факту, що високу премію одержав автор, котрий вважає Крим і Донбас раковими пухлинами, і твір, який не можна назвати інакше, ніж «літературна тягнибоківщина» знайти важко», – вважає О.Фельдман.

На його думку, не тільки представникам національних меншин України, але і багатьом європейським політикам сьогодні хотілося б почути офіційні роз`яснення з цього приводу з боку Комітету Національної премії ім. Т.Шевченка.

Також нардеп вважає, що оскільки премію вже присуджено, «організаторам нагородження потрібно тепер подумати над тим, як коректно провести процедуру нагородження, не посилюючи конфліктну ситуацію. Хай заразом подумають над тим, як не допустити попадання цієї «творчості» в бібліотеки й школи за рахунок держбюджету. На місці автора було б етично не з`явитися на вручення премії, щоб остаточно не дискредитувати Україну», – вважає Фельдман.

коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

01 березня 2011, 15:54|Сергій Грицаєнко:
Сам Шевченко, ім'я якого має премія, за Фельдманом, теж виглядає підозріло:
Якби-то ти, Богдане п'яний, Тепер на Переяслав глянув!
Та на Замчище подививсь!
Упився б! здорово упивсь!
І препрославлений козачий
Розумний батьку!.. і в смердячій
Хаті ОКРЕМИХ НАРОДІВ б похмеливсь
Або в калюжі утопивсь,
В багні свинячім.
Якби ти на світ не родивсь
Або в колисці ще упивсь…
То не РОЗПАЛЮВАВ БИ Я МІЖНАЦІОНАЛЬНУ ВОРОЖНЕЧУ.
01 березня 2011, 14:55|вуйко:
Микола Васильович теж бля.ота, в бульбі пре на пшеків,жидів і возвеличує мацкалів землі руськай а чмо ступка це озвучує
01 березня 2011, 14:35|nahtigal':
Микола Васильович: Нічого подібного! Я теж голосував за БЮТ упродовж останніх років. Інша справа, що з кадровою політикою Юлі пора нарешті розібратися всерйоз - це правда. В неї слабка партія. Це, певною мірою, її політична провина перед нами всіма. Але ми її вибачили, й знову проголосуємо. Фельдманів у її списках більше не буде. Вона вже отримала достатній урок.
01 березня 2011, 13:11| Микола Васильович:
Треба звернути увагу,яка політична сила Фельдмана зробила народним депутатом.За БЮТ стоять такі кадри. Це інформація для наївних пересічних виборців.
01 березня 2011, 11:26|Чучупака:
Українці таким "фельдманами" принижуються щодня і щоночі у своїй "незалежній" державі. Дивіться "кліп" київського "фельдмана" Меламуда: http://tabloid.pravda.com.ua/focus/4d5299b02252c/
01 березня 2011, 09:30|nahtigal':
Згоден що Грушевського. Але, там де граблі - там і вила, й коси, а можливо, і мисливське начиння якесь... Коли впаде остання крапля національного терпіння - розмови про премії будуть не актуальними. Як і розмови про ксенофобію українців. Актуальнішими будуть квитки, аби кудись подалі в ирій полетіти...
28 лютого 2011, 22:40|Гепа:
скоро украинцы будут думать и делать так, как прикажет ворюга, но цадик фельдман. Доигрались в демократию, хлопцы. Грушевский тоже играл в демократию, отказался даже от армии. Где оказалась Украина? Гоабли любимая вещь украинцев.
Додати свій коментар:
Ваше ім'я 1000 залишилось Ваш коментар підтвердіть, що ви не робот: Якщо Ви не бачите свій коментар на сторінці після введення, натисніть кнопки Ctrl+F5

Партнери

Культреванш - Богемний Вісник
Захід-Схід
Грані-Т
ЛітАкцент
Нора-Друк
Кріон
Видавництво Жупанського
Книгоспілка - всі українські книги і видавництва
BookLand.net.ua
teatre.com.ua :: сучасний театр в Україні
КНИГАРНЯ 'Є' - мережа книжкових магазинів
Видавництво ТЕЗА
NiceDay | Все про кіно, музику, книги
УкрВидавПоліграфія
Часопис української культури
Прокат книг
Видавництво Фоліо
Всесвіт
Оsтаnnя Барикада
Молода Література
Молода Література
Публікатор
ArtVertep
Коронація Слова
ЛИТФЕСТ
Українськa літературнa газетa
Интернет-голосование «Лидеры нации»