Новини

30.09.2009|11:21|Буквоїд

Марія Шунь. «ООН»

Нова збірка поетеси Марії Шунь «ООН», що побачила світ у видавництві Жупанського, склада­ється із чотирьох циклів поезій, а саме: «ООН», «Морський вуз», «Перениця» і «Вододендрон».

Збірка замикає собою коло всіх попередніх Маріїних книг із американського періоду творчості, починаючи від 1995-го еміґраційного року («Верлібріарій. Абетка», К. «Факт», 2006 р.,»Бoрохно і порохнo», Л., «ЗУКЦ», 2006 р., «Водокач», К., «Просвіта», 2007 р. та «Біяс», К., в-во Жупанського, 2008 р.)

Марія Шунь - авторка декількох поетичних книг. Остання із них, «БІЯС», з’явилася нещодавно, у вересні 2008 р., у «Видавництві Жупанського». Передостання, «ВОДОКАЧ» - у березні 2007 року у київській «Просвіті». «БОРОХНО І ПОРОХНО» - у 2006 році у львівському видавництві «Зукц». «ВЕРЛІБРІАРІЙ» у 2006 р. у київському «Факті» і найперша збірка «Ми, котрі є» - у ввидавництві  «Молодь» (1990).

Марія Шунь народилась у 1962 р. у Львівській області. Закінчила факультет іноземних мов у Львівському державному університеті. Працювала у Львівському Інституті народознавства. Поет, перекладач, етнолог. Автор багатьох газетних та журнальних публікацій. Отримала «зелену карту» на проживання у США.  Від 1995 році є нью-йоркером.

коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

Поки ще немає жодних коментарів, Ви можете стати першим, хто висловиться!
Додати свій коментар:
Ваше ім'я 1000 залишилось Ваш коментар підтвердіть, що ви не робот: Якщо Ви не бачите свій коментар на сторінці після введення, натисніть кнопки Ctrl+F5

Партнери

Культреванш - Богемний Вісник
Захід-Схід
Грані-Т
ЛітАкцент
Нора-Друк
Кріон
Видавництво Жупанського
Книгоспілка - всі українські книги і видавництва
BookLand.net.ua
teatre.com.ua :: сучасний театр в Україні
КНИГАРНЯ 'Є' - мережа книжкових магазинів
Видавництво ТЕЗА
NiceDay | Все про кіно, музику, книги
УкрВидавПоліграфія
Часопис української культури
Прокат книг
Видавництво Фоліо
Всесвіт
Оsтаnnя Барикада
Молода Література
Молода Література
Публікатор
ArtVertep
Коронація Слова
ЛИТФЕСТ
Українськa літературнa газетa
Интернет-голосование «Лидеры нации»