Головна\Події\Книжковий ринок

Події

17.12.2010|16:24|Буквоїд

Книжку Матіос вимагають вилучити із книгарень за «фалос»

Ветерани Великої Вітчизняної війни вимагають вилучити з продажу книгу Марії Матіос «Вирвані сторінки з автобіографії». Підстава – порівняння письменницею пам’ятника перемоги у столиці із фалосом.

 

Як повідомив «Буквоїд» директор видавництва «Піраміда» Василь Гутковський, сьогодні до видавництва завітав співробітник Шевченківського райвідділу внутрішніх справ Львова на прізвище Свірідов, який за дорученням Львівської обласної прокуратури ознайомив «Піраміду» із зверненням ветеранів, котрі вимагають вилучити з продажу книжку Марії Матіос «Вирвані сторінки з автобіографії».

«Жодних документів, жодних копій міліціонер не надав, посилаючись на вказівку свого керівництва. Вони хотіли ще бачити саму Марію Матіос. Утім, ми сказали йому, що вона мешкає у Києві», - каже Гутковський.

Марія Матіос із здивуванням сприйняла цю новину. «Певно, ветерани війни не досить уважно читали мою книжку, оскільки у ній я багато згадую своїх односельців, які воювали під час Великої Вітчизняної війни», - заявила вона у коментарі порталу «Буквоїд».

Інформація: «Буквоїд» 


коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

20 грудня 2010, 22:04|психіатр:
Дотошній Марусі. Якщо людина переглянула книжку в магазині, то не буде наводити довжелезну цитату. Зшила Маня побрехеньку білими нитками. Тільки і вміє могиги обгажувати. Ганьба!
20 грудня 2010, 17:15|дотошний читач:
Не полінувався і пішов сьогодні в одну київську книгарню. Взяв книжку. А продавець каже: "Ви сьогодні не перший. Ми навіть закладку зробили". Я прочитав, переписав і смачно розсміявся. Ось дослівно: "Для тих, хто не знає, варто сказати, що будинок на вулиці Суворова,3 у столиці...затесався між трьох чи чотирьох будинків-колосів колишніх ЦК Компартії, Ради Міністрів і Верховної Ради УРСР, напроти самісінького столичного "фалоса" - памятника перемоги, неподалік Києво-Печерської Лаври". Все, панове!
Отож хтось таки із них має проблеми з головою, або міліція з прокуратурою, або наші ветерани. Зате у новій книжці Марії Матіос я знайшов потрясаючий за щирістю розділ "Івасюки" (про родину композитора Володимира Івасюка). Там багато є прецікавих сторінок. І уявіть собі! - навіть про ветеранів ВВВ із Маріїного села Розтоки. Вона назвала їх там усіх поіменно. Дуже зворушливі сторінки. Книжка звичайно, дорога. Але я її купив. Якби не ветерани ВВВ, кажу правду - не мав такого наміру.
20 грудня 2010, 14:04|Петро, родом із Сумщини, живу в Києві:
Маріє! З днем народження! Читаю з превеликим задоволенням. І "Вирвані сторінки з автобіографії" прочитаю тепер обовязково. І хай ще довго будуть здоровими ваші батьки. І взагалі хай всі будуть здоровими. І заздрісники також! Пишіть - ви маєте чудових читачів. У Вас їх багато по всій Україні. З повагою Петро.
20 грудня 2010, 10:40|психіатр:
Форма обеліска походить від давньоєгипетських храмів на честь бога Сонця. Обеліски широко використовувались у європейській архітектурі з Нового часу у якості домінант міського середовища, а також як меморіальні пам'ятки. Це констатує вікіпедія. А бачення збоченої Марічки - то її особиста трагедія. Мабуть їй цього в житті не вистчає.
20 грудня 2010, 09:26|маланка:
Вчора в магазині переглянула цю книжку. Не знаю, що писати. Або це дуже брудний рекламний трюк , або ганебна наруга над солдатською могилою. тим більше над могилою людини, чиє ім'я не встановлене, а рідні не можуть захистити його від бруду Матіос.
19 грудня 2010, 12:48|Василь:
Ну то хай своїм батькам на могили по фалосу встромить.
19 грудня 2010, 10:43|Вероніка:
Порівняла з фалосом? А що тут поганого? Обеліск за походженням - фалічний символ. Великодня паска - теж. Схоже, нашим ветеранам дедалі більш незатишно живеться в сучасному світі. Або це просто рекламний хід видавництва.
19 грудня 2010, 07:12|василь:
Ганебно плювати на солдатську могилу.Здуріла баба зовсім. А може совість загубила?
18 грудня 2010, 10:07|жмот:
І читають же книжки УКРАЇНСЬКІ! Хороші книжки! А яку послугу роблять наші ветерани українській культурі! І я був би не проти, щоб мене так любили від старого до малого, як люблять у нас письменницю Марію Матіос! Яка могутня жінка! Справжня у всьому!
18 грудня 2010, 09:42|кокотюха :
приємно, що старенькі люди читають книжки.
Додати свій коментар:
Ваше ім'я 1000 залишилось Ваш коментар підтвердіть, що ви не робот: Якщо Ви не бачите свій коментар на сторінці після введення, натисніть кнопки Ctrl+F5

Партнери

Культреванш - Богемний Вісник
Захід-Схід
Грані-Т
ЛітАкцент
Нора-Друк
Кріон
Видавництво Жупанського
Книгоспілка - всі українські книги і видавництва
BookLand.net.ua
teatre.com.ua :: сучасний театр в Україні
КНИГАРНЯ 'Є' - мережа книжкових магазинів
Видавництво ТЕЗА
NiceDay | Все про кіно, музику, книги
УкрВидавПоліграфія
Часопис української культури
Прокат книг
Видавництво Фоліо
Всесвіт
Оsтаnnя Барикада
Молода Література
Молода Література
Публікатор
ArtVertep
Коронація Слова
ЛИТФЕСТ
Українськa літературнa газетa
Интернет-голосование «Лидеры нации»