Головна\Події\Культура

Події

16.12.2010|22:00|Буквоїд

Прес-конференція Юрія Плаксюка

17 грудня о 12.00 в Національному прес-центрі телебачення та радіомовлення України (Хрещатик, 26, 2-й поверх) відбудеться прес-конференція Голови Держкомтелерадіо Юрія Плаксюка на тему: «Державна підтримка друкованих ЗМІ для дітей та юнацтва. Підбиття підсумків Всеукраїнського конкурсу на краще періодичне друковане видання для дітей та юнацтва».

 

До участі в прес-конференції запрошені переможці Всеукраїнського конкурсу на краще періодичне друковане видання для дітей та юнацтва – редактор журналу «Ангелятко» Олена Волосевич, редактор журналу «Однокласник» Сергій Іванюк; видавець, редактор дитячих журналів «Мамине сонечко», «Маленька фея», «Маленький розумник», «Пригоди» Вадим Дорошенко.

Акредитація за телефоном: 279-89-59

 

Прес-служба Держкомтелерадіо

 

Інформаційно:

 

За даними Книжкової палати України імені Івана Федорова щороку в Україні виходить в світ близько 100 назв газет та журналів для дітей та юнацтва.

Джерелом державної фінансової підтримки друкованих ЗМІ є асигнування, що передбачені в Державному бюджеті України за бюджетною програмою «Фінансова підтримка преси».  Протягом кількох років фінансову допомогуотримали такі видання для дітей та юнацтва, як журнали  «Країна знань», «Однокласник», «Соняшник»,журнал  «Веселочка», «Вулик» «12+», «Юний натураліст», «Спудей», газети «Ліхтарик, «Зірка», «Перемена», «Казковий вечір», «Світ молоді»  та інші.

З метою сприяння розвитку дитячої періодики, популяризації сучасних технологій художнього оформлення та поліграфічного виконання періодичних друкованих видань у 2007 року Держкомтелерадіо заснував щорічний Всеукраїнський  конкурс на краще періодичне друковане видання для дітей та юнацтва. 

Конкурс проводиться у двох номінаціях: «Краще періодичне друковане видання для дітей» та «Краще періодичне друковане видання для юнацтва». Переможці  Конкурсу отримують звання лауреата та нагороджуються спеціальним дипломом згідно з кожною номінацією. Цього року на Конкурс надійшло 19 друкованих періодичних видань: 13- для дітей,  6 - для юнацтва. Серед конкурсантів - як видання із багаторічною історією, так і новачки. 

У номінації «Краще періодичне друковане видання для дітей» вдруге переміг  журнал «Ангелятко», що видається щомісяця у Львові накладом 12 тисяч примірників. Головний редактор  журналу – Олена Волосевич.У номінації  «Краще періодичне друковане видання для юнацтва» перемогу одержав журнал «Однокласник» (головний редактор - Сергій Іванюк).Це сучасне ілюстроване повнокольорове видання з багатолітньою історією та традиціями. Призначений для юнацтва 13-16 років. Журнал виходить щомісяця накладом 16 тисяч  примірників. Також журі конкурсу вирішило нагородити за вагомий внесок у розвиток дитячої періодики видавця та редактора  Вадима Дорошенка почесною грамотою Держкомтелерадіо, який представив на конкурс чотири проекти для дітей – журнал для дітей 2-5 років «Мамине сонечко», журнал для хлопчиків 5-9 років «Маленький розумник»,  журнал для дівчаток  5-9 років «Маленька  фея», пізнавально-розважальний журнал для підлітків «Пригоди» .

Примірники видань, а це понад 100 екземплярів журналів, газет, збірників казок і оповідань,  які надійшли на конкурс, після підбиття підсумків конкурсу передані в Київську спеціалізовану загальноосвітню школу-інтернат №11.

коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

Поки ще немає жодних коментарів, Ви можете стати першим, хто висловиться!
Додати свій коментар:
Ваше ім'я 1000 залишилось Ваш коментар підтвердіть, що ви не робот: Якщо Ви не бачите свій коментар на сторінці після введення, натисніть кнопки Ctrl+F5

Партнери

Культреванш - Богемний Вісник
Захід-Схід
Грані-Т
ЛітАкцент
Нора-Друк
Кріон
Видавництво Жупанського
Книгоспілка - всі українські книги і видавництва
BookLand.net.ua
teatre.com.ua :: сучасний театр в Україні
КНИГАРНЯ 'Є' - мережа книжкових магазинів
Видавництво ТЕЗА
NiceDay | Все про кіно, музику, книги
УкрВидавПоліграфія
Часопис української культури
Прокат книг
Видавництво Фоліо
Всесвіт
Оsтаnnя Барикада
Молода Література
Молода Література
Публікатор
ArtVertep
Коронація Слова
ЛИТФЕСТ
Українськa літературнa газетa
Интернет-голосование «Лидеры нации»