Головна\Події\Презентації

Події

08.10.2009|22:58|Буквоїд

Не остання подорож

У четвер, 8 жовтня у Сумах в бібліотеці ім. Шевченка відбулася презентація книги відомого українського письменника Віктора Положія «Останнього рядка початок».

Книга була видана до 60-річчя письменника на п’яті роковини його смерті. Спеціально на презентацію до Сум прибув друг Віктора Положія ще з університетських часів – Василь Шкляр, який, як з’ясувалося, не лише чудовий письменник, а й прекрасний оповідач. Василь Шкляр є автором передмови до книги, і саме її назву укладачі винесли на обкладинку – «Останнього рядка початок». Певно, краще і точніше, ніж це зробив Шкляр, про Віктора Положія, чия творчість сьогодні, як і багатьох інших українських письменників, несправедливо забута, важко сказати.

Багато було теплих спогадів і добрих слів колег і сумських друзів Положія – про те, як починав працювати журналістом у районній газеті, як писав повість «Жив-був Іван», як працював головним редактором кіностудії ім. О. Довженка.

Журналіст і письменник Євген Положій безкоштовно передав 20 примірників книги до бібліотек міста, долучивши до книг батька і по 20 екземплярів усіх своїх книжок. Книги Віктора Положія надійдуть також у бібліотеки вишів та районні бібліотеки Сумської області. Тож Віктор Положій знову вирушає у творчу поїздку – до читача.

Василь Шкляр також поїхав не з порожніми руками. Він повіз до Києва кілька десятків екземплярів книги, тож маємо чекати, що у кінці листопада-на початку грудня вона буде презентована і в столиці. 

Тексти Віктора Положія у Електронній бібліотеці

Додаткові матеріали

23.09.2009|09:03|Новинки
Віктор Положій. «Останнього рядка початок»
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

Поки ще немає жодних коментарів, Ви можете стати першим, хто висловиться!
Додати свій коментар:
Ваше ім'я 1000 залишилось Ваш коментар підтвердіть, що ви не робот:

Партнери

Захід-Схід
Грані-Т
ЛітАкцент
Радіо Свобода онлайн
Нора-Друк
Кріон
Видавництво Жупанського
Книгоспілка - всі українські книги і видавництва
BookLand.net.ua
teatre.com.ua :: сучасний театр в Україні
КНИГАРНЯ 'Є' - мережа книжкових магазинів
Видавництво ТЕЗА
NiceDay | Все про кіно, музику, книги
УкрВидавПоліграфія
Часопис української культури
Прокат книг
Видавництво Фоліо
Всесвіт
Оsтаnnя Барикада
Молода Література
Молода Література