Головна\Події\Презентації

Події

04.11.2010|21:28|Буквоїд

У Києві презентували книжку про таємниці Роліту

Сьогодні у Національному музеї літератури України було презентовано книгу Станіслава Цалика і Пилипа Селігея «Таємниці письменницьких шухляд», що побачила світ у серії «Невідома Україна» (видавництво «Наш час»).

Топ-книги від Yakaboo
  • Джон Грэй. Мужчины с Марса, женщины с Венеры
  • Элизабет Гилберт. Есть, молиться, любить

Роліт — житловий будинок у столиці для літераторів, розташований за адресою вул. Хмельницького 68, де упродовж останніх семи десятиліть жили чи не всі корифеї української літератури: Микола Бажан, Максим Рильський, Іван Кочерга, Павло Тичина, Олександр Корнійчук, Улас Самчук, Юрій Яновський, Остап Вишня, Олексій Кундзіч, Олесь Гончар та інші.

Презентація викликала шалений ажіотаж у читачів. Потрапити до зали Музею літератури всім бажаючим не було ніякої можливості.

 
До залу було не проштовхнутися

Навколо ходили НКВСники зі зброєю, піонерки та комсомолки з червоними стрічками. На сцені у формі театралізованої акції проходив військовий трибунал над авторами книги Станіславом Цаликом та Пилипом Селігеєм і директором видавництва «Наш час» Тетяною Харламовою. Таке рішення презентації важко назвати абсолютно вдалим. Можливо в цьому винні актори київських театрів, які брали участь в акції, але місцями дійство виглядало надто реалістично і тоді ставало по-справжньому моторошно.

 
Піонерка та комсомолка з минулої епохи

Під час презентації також було продемонстровано унікальні фото- й відеоматеріали, архівні  документи. Крім того, виступило багато свідків подій: вдова Олеся Гончара, онука Остапа Вишні, пасербиця Уласа Самчука — реальні люди, через життя яких пройшла історія радянської доби.



Всіх присутніх було запрошено на флеш-моб «Вся влада  — письменникам», який розпочнеться 7 листопада о 12.00 біля будинку Роліту (вул. Хмельницького 68).

коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга
Книги від Yakaboo

Коментарі  

05 листопада 2010, 18:21|придибашка:
Дякую! Прийду.
05 листопада 2010, 13:30|Тетяна:
Книжку можна придбати на книжковій виставці «Медвін», яка триватиме 11-14 листопада за адресою: вул. Фізкультури, 1 (стенд видавництва — № 114), метро «Республіканський стадіон». Крім того, можна звернутися у саме видавництво: 569-10-72 (відділ реалізації)
05 листопада 2010, 10:45|придибашка:
Еге ж, така навала людей, що всі примірники розмели. Багатьом не вистачило. Де її знову продаватимуть без накруток?
Додати свій коментар:
Ваше ім'я 1000 залишилось Ваш коментар підтвердіть, що ви не робот: Якщо Ви не бачите свій коментар на сторінці після введення, натисніть кнопки Ctrl+F5

Партнери

Культреванш - Богемний Вісник
Захід-Схід
Грані-Т
ЛітАкцент
Нора-Друк
Кріон
Видавництво Жупанського
Книгоспілка - всі українські книги і видавництва
BookLand.net.ua
teatre.com.ua :: сучасний театр в Україні
КНИГАРНЯ 'Є' - мережа книжкових магазинів
Видавництво ТЕЗА
NiceDay | Все про кіно, музику, книги
УкрВидавПоліграфія
Часопис української культури
Прокат книг
Видавництво Фоліо
Всесвіт
Оsтаnnя Барикада
Молода Література
Молода Література
Публікатор
ArtVertep
Коронація Слова
ЛИТФЕСТ
Українськa літературнa газетa
Интернет-голосование «Лидеры нации»