Головна\Події\Рейтинг

Події

12.03.2010|07:53|Буквоїд

Топ-10 березня від Ozon.ru

«Буквоїд» пропонує огляд десяти художніх книжок, які у березні користуються найбільшою популярністю у відвідувачів інтернет-крамниці Ozon.ru.

Топ-книги від Yakaboo
  • Робин Шарма. Монах, который продал свой "Феррари"
  • Джон Грэй. Мужчины с Марса, женщины с Венеры

 

Олег Дорман. «Життя Ліліани Лунгіної, розказане нею у фільмі Олега Дормана»

Ліліана Лунгіна — уславлений майстер літературного перекладу. У дитинстві вона жила у Франції, Палестині, Німеччині, а на початку тридцятих років повернулася на батьківщину, до СРСР. Історія життя цієї дивовижної жінки — це  історія двадцятого сторіччя. Це історія драматичної епохи і водночас захоплюючий роман, в якому є все: сімейна драма — і долі російських емігрантів, любов — і зіткнення із німецьким фашизмом, смерть батька — і трагедії тридцять сьомого року, війна і евакуація, «відлига», розпад радянської імперії та зародження нової Росії. Віктор Некрасов, Давид Самойлов, Твардовський, Солженіцин, Євтушенко, Хрущов, Синявський, Бродський, Астрід Ліндгрен — ось герої її розповіді, далекі і близькі супутники її життя, яку вона погодилася розповісти перед камерою в документальному фільмі Олега Дормана.


Борис Акунін. «Весь світ театр»

Новий роман про пригоди Ераста Петровича Фандоріна.

Дія нового роману Бориса Акуніна «Весь світ театр» відбувається у 1911 році. Ераст Фандорін розслідує злочини, здійснені в одному із московських театрів.


 

Ден Браун. «Втрачений символ»

Пригоди Роберта Ленгдона продовжуються. Цього разу йому належить розгадати найбільшу таємницю масонів, котра здатна змінити світ. Таємниці, що зберігались століттями, загадкові знаки та символи — і смертельна небезпечна подорож лабіринтами минулого…

 

Стіг Ларссон. «Дівчина з татуюванням дракона»

Стіг Ларссон – сенсація світового книжкового ринку, нова зірка на небосхилі європейської літератури, талановитий шведський письменник і журналіст, який став феноменально популярним завдяки своїй трилогії «MILLENUIM», що відкрив для читачів всього світу новий формат сучасної якісної прози.

Стіг Ларссон посів 1-е місце в рейтингу найпопулярніших авторів за опитуваннями європейських читачів у 2009 році, розділивши його зі Стефані Майер.

Загадка юної родички, яка зникла сорок років тому, не дає спокою вже немолодому промисловому магнатові, і ось він робить останню в своєму житті спробу — доручає розшук журналістові Мікаелю Блумквісту. Той береться за безнадійну справу радше для того, аби відвернутися від власних неприємностей але незабаром розуміє: проблема - складніша, аніж видається на перший погляд.

Як пов´язана давня подія на острові з декількома вбивствами жінок, що трапилися в різні роки в різних куточках Швеції? При чому тут цитати з Третьої Книги Мойсея? І хто, врешті-решт, здійснив замах на життя самого Мікаеля, коли він підійшов до розгадки дуже близько? І вже тим більш він не міг передбачити, що розслідування приведе його до справжнього пекла серед ідилічно мирного містечка.




Стефані Майєр. «Світанок»

Це – четверта книжка знаменитої вампірської саги, яка стала бестселером вже у багатьох країнах світу. Белла Свон погодилася стати дружиною свого коханого – вампіра Едварда і прийняти його дар безсмертя. Однак після перших днів щастя її життя перетворюється на жах.

Белла та Едвард чекають дитину, а народження дитини від людини і вампіра, відповідно до жорстких законів «нічних мисливців» - найтяжчий злочин. Дитині і його батькам загрожує жорстоке покарання від рук вампірських старійшин. Белла, Едвард та їх друг вервольф Джейк розуміють: поодинці їм не вистояти. 




Леонід Парфьонов.  «Намєдні. Наша ера.
1981-1990»

Третій том книжкового проекту «Намєдні. Наша ера. 1981-1990» присвячений особливо багатому подіями десятиліттю  —  80-м. Епоха розпочалася траурними маршами на похоронах генсеків, а потім розігналась до нищівної революції. Стариків з політбюро, продовольчу програму, книжку «Мала Земля», магазини соцкраїн,  «Іронію долі», італійську естраду змінили суперництво Горбачова та Єльцина, кооперативні кафе, гласність, об´єднання Німеччини, «Маленька Віра» та «Інтердівчинка», вибух Чорнобиля, реабілітація Церкви, телемости, боротьба із пияцтвом, перші страйки, перші «мильні опери» і перші заручники, талони на цукор, Чумак і Кашпіровський.

У книзі — понад 500 фотографій, малюнків, карикатур та інших ілюстрацій.



Кормак Маккарті. «Дорога»

Кормак Маккарті — сучасний  американський класик добре відомий нашому читачеві романом «Старим тут не місце» (фільм братів Коенів за ціією книгою отримав чотири «Оскари») Його роман «Дорога» у 2007 році отримав Пулітцерівську премію і ось вже понад три роки залишається у списках бестселерів.

Роман «Дорога» справляє незабутнє враження. Певною мірою це емоційний шок! Сюжет простий. Після катастрофи Батько й Син ідуть через випалені землі, перетинаючи континент. Це роман про те, що все в житті відносно, що такі поняття, як добро і зло за певних умов втрачають сенс. Це роман про те, що насправді є важливим у житті, і про те, як це цінувати. Також цей роман про смерть, про те, що все коли-небудь скінчається, і тому потрібно приймати день таким, яким він є. Потрібно просто ... жити.

 

Стефані Майєр. «Сутінки» 
Книга, яка стала культовою для молоді не лише англомовних країн, але й Франції, Іспанії, Скандинавії, Японії та Китаю. Літературний дебют, котрий критики порівнюють із «Інтерв´ю з вампіром» Енн Райє і «Ті, хто полює вночі» Барбари Гемблі.



Стіг Ларссон
. «Дівчина, яка грала з вогнем»

Друга книга з циклу MILLENNIUM — суперпопулярної в усьому світі трилогії шведського письменника Стіга Ларссона

Пізно ввечері у своїй квартирі застрелено журналіста та його подругу —  людей, які вивчали канали постачання до Швеції секс-рабинь зі Східної Європи. Серед клієнтів цього бізнесу помічені представники владних структур. Отже, цілком зрозуміло, яким колам була вигідна смерть цих двох.
Мікаель Блумквіст починає власне розслідування загибелі своїх колег та друзів і раптом дізнається, що у вбивстві підозрюють його давню знайому Лісбет Саландер, найдивнішу дівчину у світі, схильну грати з вогнем — наприклад, заливати його бензином. У Швеції триває полювання на «вбивцю-Психопатку», але Лісбет не боїться кинути виклик будь-кому —  і мафії, і громадськими структурам, і самій смерті.



Габріель Гарсіа Маркес. «Сто років самотності»
«Сто років самотності» — культовий роман, що викликав, за словами сучасників, «літературний землетрус» та приніс своєму авторові надзвичайну популярність у всьому світі.
Зло, втрата духовного зв´язку з людьми і природою, деспотія, бюрократизм поступово знищують нашу планету. Тільки в любові, доброті та милосерді автор бачить порятунок людства. «Любов — моя єдина ідеологія», - так вважає один із найвідоміших письменників сучасності, лауреат Нобелівської премії Габріель Гарсіа Маркес.

Додаткові матеріали

18.02.2010|07:37|Події
Топ-10 лютого від Ozon.ru
12.01.2010|11:22|Події
Топ-10 січня від Ozon.ru
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга
Книги від Yakaboo

Коментарі  

12 березня 2010, 13:36|Віка:
На жаль жодної книги на українській мові:(
Може б варто було зробити такий огляд суто по українській літературі? І бажано сучасній. Бо як читачам орієнтуватися?
Додати свій коментар:
Ваше ім'я 1000 залишилось Ваш коментар підтвердіть, що ви не робот: Якщо Ви не бачите свій коментар на сторінці після введення, натисніть кнопки Ctrl+F5

Партнери

Культреванш - Богемний Вісник
Захід-Схід
Грані-Т
ЛітАкцент
Нора-Друк
Кріон
Видавництво Жупанського
Книгоспілка - всі українські книги і видавництва
BookLand.net.ua
teatre.com.ua :: сучасний театр в Україні
КНИГАРНЯ 'Є' - мережа книжкових магазинів
Видавництво ТЕЗА
NiceDay | Все про кіно, музику, книги
УкрВидавПоліграфія
Часопис української культури
Прокат книг
Видавництво Фоліо
Всесвіт
Оsтаnnя Барикада
Молода Література
Молода Література
Публікатор
ArtVertep
Коронація Слова
ЛИТФЕСТ
Українськa літературнa газетa
Интернет-голосование «Лидеры нации»