Головна\Події\Інтернет

Події

26.08.2009|07:23|Леся Коверзнєва

Літературне ЖЖиття. Частина п’ята

«Буквоїд» продовжує оглядати Живі журнали українських літераторів.

Літературне ЖЖиття. Частина перша

Літературне ЖЖиття. Частина друга

Літературне ЖЖиття. Частина третя

Літературне ЖЖиття. Частина четверта


 

Катріна Хаддад (trina_ka)

До пильного погляду «тріни Ка» потрапляє багато цікавих речей. Тут є місце і для політики, і для, здавалося б, звичного в нашому житті абсурду, який тим не менш постійно нас спантеличує («отримала відповідь із архіву: «... До запиту необхідно додати копії документів, що підтверджують юродство»), і для кулінарних рецептів, і для мистецтва загалом, незалежно від того що привернуло на цей раз увагу Катріни - фотографія, фільм або ж книжкова ілюстрація.

Також авторку щоденника цікавить: «Мамай», «Піросмані», «лежати на траві», «пошуки», «птахи», «розмиті межі», «ходити пішки», «чорно-біле фото».

Поезію, прозу та переклади Катріни можна прочитати в окремому ЖЖ katrina-texty.livejournal.com




Олеся Мамчич
(mamchych)

В щоденнику Олесі Мамчич переважають вірші. Є навіть жартівлива мініатюра присвячена віртуальному спілкуванню: «Ділюся новопридуманим універсальним статусом: «В гугл-тоці я сиджу, часом зиркаю в ЖеЖу: страсті скрізь мордасті — відпочину в асьці».

Серед колег-літераторів, які цікавлять поетку: «Галя Ткачук», «Герасим´юк», «Забужко», «Кіяновська», «Ліна Костенко», «Малкович». Також серед інтересів авторки цього ЖЖ: «співпраця митців суміжних галузей», «християнство», «читати», «двотисячники».




Богдан-Олег Горобчук
(swalllage_kits)

В цьому ЖЖ теж багато віршів. А крім цього зворушлива хроніка життя черепах. Почитаєш й одразу хочеться побігти до зоомагазину: «Виводив гуляти черепах. в спеціальні такі зарості кульбаби виводив. замість мирно собі жерти і повзати вони зарилися в траву і взялися дрихнути: просто таки все вказує на те що мусить бути дощ. а де там.. .».

З 86 зацікавлень Горобчука виділимо декілька: «черезплічні сині сумки»,  «ніяких двотисячників не існує», «радомишльське пиво», «відеопоезія», «Вишенський», «Голобородько», «Горобчук».



Світлана Богдан
(fotynija)

«Пишу вірші. Мрію знайти нарешті час для прози» — так презентує себе авторка цього ЖЖ.

В цьому щоденнику ви і справді знайдете вірші. А ще тут можна дізнатись надзвичайні речі. Наприклад, те, що інколи поетку надихає праця в інформаційній агенції: «Ну от, нарешті робота почала надихати мене на творчість! Воістину диво:) Принаймні ось текст, який не міг би з’явитися без однієї новини, яку я тут переклала…».

Серед зацікавлень Світлани Богдан: «бардівска пісня», «всі хороші книжки», «авантюри».



Оксана Лущевська
(roksi82)

Оксані Лущевській, яка зараз живе в Пітсбурзі, вдається не лише охопити силу силенну книжкових новинок, а й бути в курсі того що відбувається в літературному та навкололітературному житті і Білорусі, і України, і США.

Є тут і переклади Лущевської з англійської. Також слід звернути увагу на огляд американських книг, які нагороджені медаллю Джона Ньюбері. «Які книги популярні серед дітей? Звичайно, цікавих книг багато. Втім, книги-медалісти (медаль імені Джона Ньюбері) вважаються найціннішим досвідом читання». Починаю ділитися своїм-ще-поки-невеликим-досвідом…».
Оксана сама визначила кому вона адресує ці нотатки: «Для всіх письменників, перекладачів, критиків, батьків і тих, хто просто цікавиться дитячою літературою США».

Серед інтересів співзасновниці літературно-мистецького порталу «Захід-Схід»: «дитяча література», «дитячі фільми», «ангели», «космос», «літературні конкурси», «християнство».

 

 (al-nktn)Олексій Нікітін

В цьому ЖЖ багато чудових фотографій. Незалежно від того, що потрапило до об’єктиву автора — Боярка, знайомі київські пейзажі чи Венеція.

Також в щоденнику є оповідання Нікітіна. До зацікавлень прозаїка потрапили: «толстые журналы», «колесоотбойные тумбы», «Карты (географические)», «птицы».


 

 (zorianazhyvka)Зоя Жук

В щоденнику «Книгогризка» (Читати зі смаком) йдеться не лише про літературу. Тут є купа привабливих рецептів (під тегом «Чари на кухні»).

Життєрадісний ЖЖ. І дуже сонячний.
З верхнього посту можна дізнатися дещо про саму Зою Жук: «Заміжня. Живу в селі на Вінниччині. Залишити велике місто – наш спільний із чоловіком життєвий вибір. Маю кицьку, грядки, плекаю садок. Мрію про великого собаку і маленького поні».



Віталій Квітка (
vitalijkvitka)

Щоденник Віталія Квітки — суцільні вірші. Навіть замість біографії поет написав:

«В настоящее время чувствую себя хорошо,
Я пока не путаю буквы Эм и литеры Жо,
Пульс пока что ровный, ход ног - спокойный,
Сердцебиение в норме, дух - не запойный…».

До зацікавлень поета потрапили: «irina gerascenko», «janukovic», «juscenko»,



Влад Волочай
(vladik-kohne)

В «журналі дєрзкіх польотов» є і фотографії, і вірші та оповідання автора. Можна знайти пости, які присвячені приїзду «російського попа», а можна наштовхнутися на опитування «яке ваше ставлення щодо насилля або просто жорстокої поведінки із парнером під час сексу». Треба  зазначити, що останню тему коментують набагато більше.

Серед зацікавлень «2+2=5», «Елочные игрушки», «пропаганда», «виховання дитини», «будущее прекрасно», «ГОПНІКИ».

 

Галина Ткачук (Романенко) (gal4enja)

«Можливо, це лише у приміських електричках та маршрутках, але відсотків 40 людей з відкритою книжкою, яких я зустрічаю в зазначених місцях, читають Біблію. От усе читають і читають. І все не допомага і не допомага», - пише письменниця Галя Ткачук.

Крім спостережень авторку цього ЖЖ цікавить її чоловік - «Олег Романенко», «магія», «фолькльор», «співи», «танці», а також «роман скиба».

 

Костянтин Коверзнєв (max-pobarabaniv)

Серед різноманітних зацікавлень поета: «грозовий перевал» і «мартін іден», «пентсон і фіндус» і «світильники»,  «рунвіра» і «рутенія».

Втім, в своєму щоденнику Костянтин Коверзнєв доволі стриманий. Основна тематика його ЖЖ: література та політика, а ще посилання на тексти сайту Політарена.




Юлія Стахівська (
kolieganka)

В свій ЖЖ («фретка фуро») майже не заглядає. Але там є декілька текстів поетки. І анонси.

Для тих, хто не дуже знається на зоології і ще не читав нову книгу Олега Коцарева, в енциклопедії пояснюють, що «фретка фуро» — це хатній тхір.



Олександр Ірванець
(irvanets)

З цього ЖЖ можна дізнаватись про пересування письменника світом. То він у Берліні, то в Херсоні, а то і у Філадельфії. Інколи тут можна знайти нові вірші («свіжак»).

«А загалом це таки непогано — спілкуватися в ЖЖ. І досі ні на якого хама не нарвався. Аж дивно...», - пише Олександр Ірванець, який, втім, зазирає в свій ЖЖ не дуже часто. 

(Далі буде)

Додаткові матеріали

05.08.2009|07:32|Події
Літературне ЖЖиття. Частина четверта
30.07.2009|07:37|Події
Літературне ЖЖиття. Частина третя
22.07.2009|07:33|Події
Літературне ЖЖиття. Частина друга
17.07.2009|08:08|Події
Літературне ЖЖиття. Частина перша
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

Поки ще немає жодних коментарів, Ви можете стати першим, хто висловиться!
Додати свій коментар:
Ваше ім'я 1000 залишилось Ваш коментар підтвердіть, що ви не робот: Якщо Ви не бачите свій коментар на сторінці після введення, натисніть кнопки Ctrl+F5

Партнери

Культреванш - Богемний Вісник
Захід-Схід
Грані-Т
ЛітАкцент
Нора-Друк
Кріон
Видавництво Жупанського
Книгоспілка - всі українські книги і видавництва
BookLand.net.ua
teatre.com.ua :: сучасний театр в Україні
КНИГАРНЯ 'Є' - мережа книжкових магазинів
Видавництво ТЕЗА
NiceDay | Все про кіно, музику, книги
УкрВидавПоліграфія
Часопис української культури
Прокат книг
Видавництво Фоліо
Всесвіт
Оsтаnnя Барикада
Молода Література
Молода Література
Публікатор
ArtVertep
Коронація Слова
ЛИТФЕСТ
Українськa літературнa газетa
Интернет-голосование «Лидеры нации»