Головна\Події\Зустрічі

Події

15.09.2010|22:35|Буквоїд

Леонідас Донскіс провів відкриту лекцію у Києві

15 вересня у київській Книгарні «Є» відбулася зустріч із Леонідасом Донскісом, литовським експертом з питань соціальної та політичної теорії.

Топ-книги від Yakaboo
  • Робин Шарма. Монах, который продал свой "Феррари"
  • Джон Грэй. Мужчины с Марса, женщины с Венеры

Під час спілкування з аудиторією гість української столиці торкнувся проблеми стосунків пострадянських країн та Європейського Союзу і НАТО, розповів про сьогодення країн Балтії і висловив думки стосовно перспектив української політики та євроінтеграції.

Бути членом європейської спільноти, за словами Донскіса, - це не тільки належати до регіону, об’єднаного спільною історією і культурою. Це ще й належати до політичної організації, яка забезпечує стабільність та відчуття безпеки. Країни Балтії прагли цього союзу і доклали чимало зусиль для досягнення мети: лобіювали рішення як у парламентах та урядах західних держав, так і всередині власного суспільства. Громадяни Литви усвідомили, що вступ до ЄС і НАТО на часі. А після приєднання Прибалтика відчула, що її захищають натівські літаки.

Стосовно ж прогнозів інтеграції України та Євросоюзу, то вони не такі вже й песимістичні, як вважає Леонідас Донскіс. Україна належить до Центральної Європи і є потужним гравцем на цьому полі. Вона стабільніша за низку країн регіону і без співпраці з нею неможливе встановлення балансу тут. Проте, звичайно, наголосив експерт, усе залежить від стратегії політичної еліти і українсько-російських відносин. Політики мають визначитися, у якому напрямку має розвиватися держава і з ким хоче тісніше співпрацювати у майбутньому.


Леонідас Донскіс — доктор філософії, член Європейського парламенту, автор міждисциплінарних праць із політичної теорії, історії ідей, філософії культури. Серед останніх його книжок, написаних англійською мовою: «Збентежена ідентичність і сучасний світ» (2009) та «Влада та уява: дослідження в області політики та літератури» (2008). Леонідас Донскіс читав лекції в університетах США, Великобританії та Європи. Нині він запрошений професор соціальної та політичної теорії в Університеті Вітаутаса Великого в Каунасі (Литва).

Організатори - Книгарня «Є» та Посольство Литовської Республіки в Києві

Інформація: Книгарня «Є»

 

коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга
Книги від Yakaboo

Коментарі  

Поки ще немає жодних коментарів, Ви можете стати першим, хто висловиться!
Додати свій коментар:
Ваше ім'я 1000 залишилось Ваш коментар підтвердіть, що ви не робот: Якщо Ви не бачите свій коментар на сторінці після введення, натисніть кнопки Ctrl+F5

Партнери

Культреванш - Богемний Вісник
Захід-Схід
Грані-Т
ЛітАкцент
Нора-Друк
Кріон
Видавництво Жупанського
Книгоспілка - всі українські книги і видавництва
BookLand.net.ua
teatre.com.ua :: сучасний театр в Україні
КНИГАРНЯ 'Є' - мережа книжкових магазинів
Видавництво ТЕЗА
NiceDay | Все про кіно, музику, книги
УкрВидавПоліграфія
Часопис української культури
Прокат книг
Видавництво Фоліо
Всесвіт
Оsтаnnя Барикада
Молода Література
Молода Література
Публікатор
ArtVertep
Коронація Слова
ЛИТФЕСТ
Українськa літературнa газетa
Интернет-голосование «Лидеры нации»