Головна\Події\Книжковий ринок

Події

25.02.2011|08:45|Буквоїд

Умберто Еко: Берлусконі схожий на Гітлера

Публічні висловлювання всесвітньо відомого письменника Умберто Еко, який порівняв прем´єр-міністра Італії Сильвіо Берлусконі з нацистським лідером Адольфом Гітлером, викликали скандал у країні.

Під час свого виступу на Єрусалимській міжнародній книжковій ярмарці Еко прокоментував народні протести у Північній Африці та на Близькому Сході.

Відповідаючи на запитання, чи можна порівнювати Берлусконі з лівійським лідером Муамаром Каддафі та екс-президентом Єгипту Хосні Мубараком, письменник зазначив, що швидше за доречна паралель між італійським прем´єром і Гітлером.

«З інтелектуальної точки зору порівняння можна було би провести з Гітлером: він також прийшов до влади в результаті вільних виборів», - сказав Еко.

«Берлусконі не є диктатором, як Мубарак і Каддафі, тому що він переміг на виборах за підтримки значної більшості італійців. В Італії немає такого режиму, як в країнах Північної Африки, і не слід забувати, що електорат готовий надавати підтримку Берлусконі. Це досить сумно, але це так», - зауважив письменник.

Міністр культури Італії Сандро Бонді, який одночасно є координатором партії Берлусконі «Народ свободи», охарактеризував вислови Еко як прояв «маячні і фанатизму».

«Пригнічує, що така людина культури, як Умберто Еко, захотів провести як провокаційну, настільки й образливу для істини і почуттів мільйонів італійців паралель. Причому він вирішив зробити це в Єрусалимі», - підкреслив міністр.

З аналогічними критичними заявами виступили багато відомих прихильники Берлусконі, які вказали, що з іменем глави уряду мільйони італійців пов´язують захист цінностей свободи і демократії.

Інформація: Newsru.ua

коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

Поки ще немає жодних коментарів, Ви можете стати першим, хто висловиться!
Додати свій коментар:
Ваше ім'я 1000 залишилось Ваш коментар підтвердіть, що ви не робот: Якщо Ви не бачите свій коментар на сторінці після введення, натисніть кнопки Ctrl+F5

Партнери

Культреванш - Богемний Вісник
Захід-Схід
Грані-Т
ЛітАкцент
Нора-Друк
Кріон
Видавництво Жупанського
Книгоспілка - всі українські книги і видавництва
BookLand.net.ua
teatre.com.ua :: сучасний театр в Україні
КНИГАРНЯ 'Є' - мережа книжкових магазинів
Видавництво ТЕЗА
NiceDay | Все про кіно, музику, книги
УкрВидавПоліграфія
Часопис української культури
Прокат книг
Видавництво Фоліо
Всесвіт
Оsтаnnя Барикада
Молода Література
Молода Література
Публікатор
ArtVertep
Коронація Слова
ЛИТФЕСТ
Українськa літературнa газетa
Интернет-голосование «Лидеры нации»