Головна\Події\Презентації

Події

26.02.2011|11:35|Буквоїд

«Отці Єзуїти в Станіславові» презентують в Івано-Франківську

1 березня, о 17.00 в приміщенні КМЦ «Є» (Івано-Франківськ) відбудеться зустріч з історико-краєзнавчим товариством «Моє місто» та презентація книги «Отці Єзуїти в Станіславові» серії «Моє місто».

У ній подаються події 200-300-річної давнини, що відбувалися у місті, під кутом зору польського історика – єзуїта: розквіт і занепад духовного життя, будні і свята студентства, рефлексії шляхетського і міщанського стану, військова розруха, перипетії обплетених туманом століть політичних змагань – сухі факти без коментарів – такою виглядає запропонована на суд читача книжка С.Заленського. Праця буде цікава краєзнавцям фактами, відсутніми в інших дослідників, студентам – традиціями перших станіславівських спудеїв, олігархам і підприємцям – проявами меценатства. Переклад книги з польської і коментарі В.Полєка та З.Федунківа. У виданні використані ілюстрації з колекції З.Жеребецького й архівні світлини.  

Історико-краєзнавче об’єднання «Моє місто» було створене 26 червня 2007 року в обласному центрі. До його складу входять: історики Зеновій Федунків та Іван Монолатій, краєзнавці Михайло Головатий та Іван Бондарев, архітектори Зеновій Соколовський і Ігор Панчишин, археолог Василь Романець та видавець Василь Іваночко. Головою об’єднання є Зеновій Жеребецький – власник однієї з найбільших у місті колекції старих станіславівських поштівок. За три роки існування товариство підготувало до друку понад три десятки книжок з історії рідного міста. Серед найменувань є й дослідження шанованих краєзнавців ХІХ століття, збірники документів, мемуарна література ну і, звісно, твори сучасних авторів.

коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

Поки ще немає жодних коментарів, Ви можете стати першим, хто висловиться!
Додати свій коментар:
Ваше ім'я 1000 залишилось Ваш коментар підтвердіть, що ви не робот: Якщо Ви не бачите свій коментар на сторінці після введення, натисніть кнопки Ctrl+F5

Партнери

Культреванш - Богемний Вісник
Захід-Схід
Грані-Т
ЛітАкцент
Нора-Друк
Кріон
Видавництво Жупанського
Книгоспілка - всі українські книги і видавництва
BookLand.net.ua
teatre.com.ua :: сучасний театр в Україні
КНИГАРНЯ 'Є' - мережа книжкових магазинів
Видавництво ТЕЗА
NiceDay | Все про кіно, музику, книги
УкрВидавПоліграфія
Часопис української культури
Прокат книг
Видавництво Фоліо
Всесвіт
Оsтаnnя Барикада
Молода Література
Молода Література
Публікатор
ArtVertep
Коронація Слова
ЛИТФЕСТ
Українськa літературнa газетa
Интернет-голосование «Лидеры нации»